Сільгосппідприємства у 5 районах Тернопільщини скоротили обсяги виробництва м’яса

Майже 377 мільйонів гривень інвестицій вкладено в економіку Тернопільщини протягом першого півріччя 2011 року. А це на половину більше минулорічних показників за аналогічний період. Проаналізувавши ситуацію в економічній та соціальній сферах області, в облдержадміністрації констатували покращення. Зросли у січні-травні цього року й обсяги експорту та імпорту товарів.

Василь Гецько, начальник ГУ економіки ОДА: «Кількість безробітних внаслідок пожвавлення економіки в області скоротилася майже на 19%, при цьому середньомісячна заробітна плата в області зросла на 15,6%. Це дозволило акумулювати більше коштів до місцевих бюджетів понад 2%, а поступлення до державного бюджету зросли більш як на третину».

Проте проведений аналіз виявив не тільки успіх, а й проблеми. Так, Василь Гецько повідомив, що на 10,5% знизилось виробництво харчових продуктів і напоїв. Як результат, в окремих районах скоротився обсяг реалізованої продукції.

Він також зазначив, що агропідприємства Бережанського та Підволочиського районів зменшили посівні площі.

А сільськогосподарські підприємства у Гусятинському, Заліщицькому, Підгаєцькому, Кременецькому, Монастириському, Бережанському, Борівському та Чортківському районах зменшили поголів’я великої рогатої худоби. Як наслідок, у 5 районах області скоротили обсяги виробництва м’яса.

ІНТБ

 

Коментарі вимкнені.