Спільна Справа закликає відзначити день інаугурації Януковича як День Жалоби

Громадянський рух Спільна Справа звернувся до опозиційних партій та громадських організацій із закликом відзначити 25 лютого, річницю інаугурації В.Януковича, як День Жалоби з усіма належними атрибутами трауру, зокрема, з чорними стрічками на національних прапорах.

Про це заявив на брифінгу у Києві лідер Спільної Справи Олександр Данилюк.

За його словами, «цей день будь-яка свідома й мисляча людина не може сприймати інакше як особисту трагедію й річницю початку внутрішньої окупації України. Сьогодні ворогом українського народу є власна влада, яка діє виключно як апарат насильства. Лише за рік Янукович відкинув Україну до рівня найбільш безперспективних країн третього світу. Це факт, який не треба окремо доводити, усі авторитетні міжнародні рейтингові агенції ставлять Україну, за головними конкурентними показниками, поруч із Ліберією, Намібією, Мозамбіком тощо».

«Ми будемо відзначати 25 лютого саме як День Жалоби ще й тому, що мусимо поминати й згадувати тих людей, що були насильницьки позбавлені життя за останній рік. Цей режим від початку став діяти як машина смерті. Сотні людей закатовано міліціянтами, ще більше наших співвітчизників звели рахунки з життям від безвиході, що була спровокована правлінням і псевдореформами Януковича-Азарова», – зазначив О.Данилюк.

Він повідомив, що більше тисячі підприємців позбавили себе життя або були вбиті через кредитні проблеми, тиск фіскальних та судових органів, через прямий рекет та рейдерство, через загострення хронічних хвороб, що були спровоковані незаконним психологічним та фізичним тиском.

«Будь-який громадський спротив сьогодні придушується з параноїдальним завзяттям. Сотні людей допитуються, десятки перебувають за гратами лише за те, що скористалися своїм конституційним правом на протест. Ця влада втратила останні ознаки легітимності, коли сама собі продовжила термін повноважень. Це межа вседозволеності. У країнах з розвинутою демократією, в подібній ситуації, народ обрав би єдиний шлях – народне повстання як єдиний конституційний спосіб припинення узурпації влади та повалення диктатури», – акцентував О.Данилюк.

Коментарі вимкнені.