Водіям дозволили розбиратися на місці ДТП без даїшників

Верховна рада ухвалила внесла зміни до деяких законодавчих актів відносно ДТП і виплат страхового відшкодування. Відповідний закон дозволяє водіям у разі аварії не викликати співробітників ДАІ.

Закон передбачає спрощення оформлення матеріалів дорожньо-транспортних пригод, в яких немає постраждалих або загиблих, а пошкоджені тільки транспортні засоби, пише ЛІГА.net.

Закон, зокрема, доповнює ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення наступним пунктом: “Особа, цивільно-правова відповідальність якої застрахована, звільняється від адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, який став причиною ушкодження транспортних засобів, за умови, що учасники ДТП скористалися правом спільно скласти повідомлення про цю подію відповідно до Закону України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.

Таким чином, у разі, коли в ДТП немає потерпілих, обидві машини застраховані, а обидва водії тверезі і згодні з причинами аварії, водій, в якого є поліс автоцивілки, звільняється від адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху – не платить штраф і не ризикує позбутися прав.

Також у цьому випадку водіям не обов’язково викликати на місце ДТП даїшників, а лише представників страхової компанії.

Коментарі вимкнені.