Сплатили майже 200 тисяч за неіснуючі приміщення для сміття

Прокуратурою м.Тернополя порушено кримінальну справу за фактами службового підроблення та  зловживання службовим становищем посадовими особами однієї з тернопільських фірм , незаконні дії котрих спричинили тяжкі наслідки державному бюджету на суму 189 тисяч гривень.

Дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками УБОЗу УМВСУ в Тернопільській області встановлено, що між  місцевим  підприємством, як переможцем торгів на здійснення послуг з видалення твердих відходів та Державною компанією «Укрекокомресурси» Кабінету Міністрів України , укладено відповідні договори , з терміном дії до 31.12.10 року про надання послуг з переробки сміття на території Західного регіону. Відповідно до документів, ціна виконаних робіт передбачалась у сумі понад 6 млн. гривень.

З метою виконання  робіт, вказаних в угоді, Тернопільське підприємство укладає ще один договір з іншою фірмою  про оренду нежитлових приміщень у м.Кровелець Сумської області з орендною платою 120 тисяч грн.. в місяць та послугами за складське обслуговування – 37 тисяч в місяць.   Як виявилось,  за  вказаною у договорі адресою в м.Кровелець не було  складських приміщень для відходів,  проте службові особи підприємства , добре знаючи про цей факт,  перерахували  189 тисяч гривень бюджетних коштів іншій фірмі нібито за оренду.

Перевіркою встановлюються додаткові  факти причетності службовців до інших махінацій із бюджетними коштами, – повідомила прес-секретар  прокурора області Леся Долішна.

Коментарі вимкнені.