Тернопільщина не в повному обсязі забезпечена препаратами для хворих на ВІЛ-інфекцію

Міністерство охорони здоров’я інформує, що станом на 24.01.2011 р. забезпечується безперервна антиретровірусна терапія для всіх хворих на ВІЛ-інфекцію пацієнтів, які її отримують. Жодного випадку переривання лікування не було.

За даними ДП “Укрвакцина” станом на 24.01.2011 р. поставлено та розвезено в регіони у повному обсязі наступні антиретровірусні препарати: Калетра (Лопінавір/Ритонавір розч.), Норвір (Ритонавір табл. 100 мг), Ісентресс (Ралтегравір табл. 400 мг), Алувіа (Лопінавір/Ритонавір табл.), Зидолам – Здоров’я (Зидовудин/Ламівудин, табл. 300 мг/150 мг), Нелфін-250 (Нелфінавір таблетки вкриті оболонкою по 250 мг), Презиста (Дарунавір табл. по 400 мг та по 300 мг), Тенвір (Тенофавір табл. по 300 мг), Інтеленс (Етравирин табл. по 100 мг), Ефкур-Здоров’я та Естіва-600 Здоров’я (Ефавіренз таблетки вкриті оболонкою по 600 мг, по 30 або 60 таблеток у флаконі), Зіаген (Абакавір розчин для перорального застосування 20 мг/мл). Найближчим часом планується розвезення препарату Трувада.

Проте в деяких  областях України є проблеми з окремими препаратами , які знаходяться на перевірці якості або на етапі поставки. Зокрема, в Тернопільській області відсутній Абакавір (частина хворих, що були на цьому препараті, переводяться на тенофорвір (препарат із аналогічної групи) та Ламівудин дитяча форма (рідка) (дітям розтирають аналогічну дозу із таблетованих форм).

Поставка в регіони в повному обсязі решти АРТ препаратів буде завершено до середини лютого.

Ситуація щодо проведення АРТ в Україні перебуває на особистому контролі Міністра охорони здоров’я України Іллі Ємця, – повідомляє прес-служба МОЗ України.

Коментарі вимкнені.