Тернопільська мерія знову повернула пиво в парки

Міські депутати дозволили виконавчому комітету самостійно вирішувати питання щодо святкової торгівлі.

Серед іншого виконавчий комітет тепер може дозволити під час масових гулянь продаж і пива і навіть горілки.

– Я сесію на сайті дивився. Не повірив, що таке рішення прийняли. Тепер виконком може тишком-нишком без проблем давати дозволи на святкову торгівлю. У тому числі крім печенька і котлет, вповноважені дозволити продавати на масових заходах алкоголь, – каже тернополянин Сергій Рудько. – Таким рішенням мерія знову повернула пиво й інший алкоголь у парки. Згадайте, як парки “тонули” в пиві на День незалежності та на День міста. Тоді влада так і не пояснила, хто дав дозвіл і порушив закон. Тепер дозвіл даватиме виконком — “кінці в воду”. Колегіальної ж відповідальності у нас нема.

До слова, діє рішення міської ради попереднього скликання, яке забороняє продаж алкоголю у парках, але як його дотримуються влада – тернополяни уже бачили.

Розробник проекту рішення, за яке і проголосували міські обранці, — начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Василь Хомінець. Чиновник, до речі, партійний — член “Свободи”.

Були серед депутатів і опоненти.

– Сергій Віталієвич озвучував інформавцію про те, що було зроблене за рік. Було згадано чимало корисного, зокрема обмеження продажу алкоголю в нічний час, надання в безоплатну оренду приміщення організації “Твереза Тернопільщина”. Тобто рішення, які формують обличчя нашої ради, як такої, що бореться за здоровий спосіб життя, виступає проти масового вживання алкоголю, – сказав під час сесії Тарас Юрик. – Тому хотів би внести пропозицію, аби виключити з проекту рішення слова “алкогольні” та “та слабоалкогольні” напої.

Звучали в мерії і пропозиції приймати питання щодо святкової торгівлі алкоголем, оскільки такі питання виникають в році не часто, на сесії міської ради. Проте до цих пропозицій та протестів, ніхто не прислухався. Чимало тернополян же вважають, що боротьба влади з алкоголем — не більше ніж показуха для реклами політичної сили в інших містах.

– Бачив нещодавно телепередачу, де ведуча мало не оспівувала героїчність міської влади Тернополя, яка воює з пияцтвом. Таке подивиться хтось з іншої області і скаже: “Вони молодці. Вони за здоров’я нації борються”, – каже тернополяни Андрій Гоцко. – Але це не більше, ніж реклама, от і все. Коли ж питання стоїть про заробіток грошей і відкати, чомусь войовничий дух і вболівання за націю минають. Я все розумію, просто було б не так противно, якби вони не робили з себе святих, в той час, коли гріхів як бліх на собаці.

Депутати, більшість яких — представники тієї ж політичної сили, що й автор проекту рішення, проголосували “за”. Тож тепер виконком уповноважений вирішувати хто і де під час святкувань пригощатиме тернополян, продаватиме їм суваніри та наливатиме 100 грамів, – пише сайт 20minut.ua.

-1 thoughts on “Тернопільська мерія знову повернула пиво в парки

  • 12:00 | 20.11.2011 о 12:00
    Permalink

    Нічого страшного не сталося. є поліція – буде порядок. а гроші все одно треба якось заробляти.тим більше, що і так всі пиво пють по парках

Коментарі вимкнені.