Тернопільська обласна рада бере на поруки “тризубівця” Василя Лабайчука

Голова обласної ради Олексій Кайда звертається із клопотанням про взяття під особисту поруку затриманого мешканця Тернопілля Василя Лабайчука з метою сприяння звільненню його з-під варти.

Голова обласної ради Олексій Кайда переконаний, що в Україні стрімко наростають репресії проти опонентів чинної влади, а суди стають засобом політичних переслідувань українських патріотів. Про це він заявив на засіданні Тернопільського прес-клубу, на якому  представники влади та громадськості обговорили тривожні симптоми згортання демократії в Україні.

–         У кабінетах слідчих побували уже сотні українців – інтелігенція, письменники, журналісти, історики та викладачі, які висловлюють свою незгоду з діями влади. Міліція ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту, мітингів проти Табачніка, Податкового кодексу та проти відродження політики сталінізму в Україні. І ці брудні справи прикриваються “боротьбою з тероризмом”, – зазначив Олексій Кайда.

Свою позицію щодо такої ситуація голова обласної ради Олексій Кайда разом з головами облрад Львівщини та Івано-Франківщини  висловили одразу після засідання Ради регіонів –  вони звернулися до Януковича з вимогою звільнити усіх затриманих за політичні переконання. Серед перерахованих у зверненні політв’язнів – Юрій Гудименко, Едуард Андрющенко, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Роман Хмара, Сергій Борисенко, Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Василь Абрамів, Юрій Пономаренко, Анатолій Онуфрiйчук та інші.

Голова обласної ради Олексій Кайда повідомив, що він звертається із клопотанням про взяття під особисту поруку затриманого мешканця Тернопілля Василя Лабайчука з метою сприяння звільненню його з-під варти. «Я, як голова Тернопільської обласної ради, ручаюсь за належну поведінку та явку Лабайчука Василя Івановича за викликом в органи дізнання, досудового слідства чи в суд на першу про те вимогу», – говориться у клопотанні, адресованому Генеральному прокурору України, міністру внутрішніх справ України, прокурору Запоріжжя та слідчому Жовтневого районного відділу міліції у Запоріжжі.

Також очільник обласної ради зазначив, що він та голови обласних рад Львівщини (О.Панькевич) та Івано-Франківщини (О.Сич) звертаються із клопотанням про взяття під особисту поруку ще одного затриманого – свободівця Юрія Гудименка.

Коментарі вимкнені.