Тернопільські діти справді хворіють на “жовтуху”

Упродовж кількох днів тернопільські ЗМІ поширювали інформацію про епідемію вірусного гепатиту А (жовтяниці) у школі №16.

Під час засідання міської надзвичайної протиепідемічної комісії сьогодні, 25 січня, повідомили, що діти справді хворіють, однак це поодинокі випадки, – пише ЗІК.

«У грудні-січні захворіли лише четверо школярів. Одна дитина повністю одужала, троє ще лікуються. Ситуація стабільна та перебуває під контролем», – запевнила начальник управління охорони здоров’я Тернопільської міської ради Ольга Ярмоленко.

На думку медиків, хворобу діти принесли «з дому». Аби заспокоїти батьків, у школі проведуть збори. Також щодня здійснюватимуть профілактичні огляди дітей.

Надзвичайна протиепідемічна комісія рекомендувала вакцинувати учнів, але за умови, що батьки дадуть згоду. Вакцину закуплять за рахунок міської ради.

Довідка ЗІКу.

У Тернополі щороку виявляють поодинокі випадки захворювання на гепатит А. У 2010 р. на цю недугу перехворіли 28 тернополян

-1 thoughts on “Тернопільські діти справді хворіють на “жовтуху”

  • 22:28 | 25.01.2011 о 22:28
    Permalink

    “Ситуація стабільна та перебуває під контролем» це фраза нашої влади, щоб не створювати паніки. В 16 школі напевно хворі 4 дітей, але ці випадки не підконтролем, останній випадок був вчора вечером підтвердився. При цьому ніяких важливих мір не приймається, тільки сьогодні прибиральниці зарухалися з швабрами. Батьки взагалі нічого не знають, крім того що їх дітей зробили винними і небезпечними для суспільства. Ясно тільки те що інфекцію принесли не з “дому” як всі кажуть.

Коментарі вимкнені.