Тернопільські школярі не здаватимуть нормативи з фізкультури

Дмитро Табачник заявив, що фізкультура буде розрахована на рух та дихальну активність. Міністр нікому не дозволить “з секундоміром порівнювати, за скільки секунд пробігла дитина”.

Міносвіти скасує нормативи з фізкультури у школах- пише ТСН

Оцінювання школярів на уроках фізкультури буде відмінено. Про це на брифінгу заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. “Фізкультура буде розрахована просто на рух, на активність, на дихальну активність, але чому раніше були трагедії – тому що хтось намагається з секундоміром порівнювати, за скільки секунд пробігла дитина 30 м, 60 м – це, очевидно, не є завданням занять з фізичної культури”, – підкреслив міністр.

“На сьогоднішній день, в Кабміні є новий державний стандарт початкової школи, де як раз більше годин по фізкультурі, і навички компетентності оцінюються просто присутністю дитини на повітрі, в русі, в ходьбі. Я взагалі проти того, щоб фізкультуру оцінювати чисто як навчальне навантаження. Це скоріше перепочинок в русі, на свіжому повітрі”, – заявив Табачник.

За його словами, новий стандарт передбачає зарахування заняття дітей в спортивних секціях як урок фізичної культури.

Крім того, згідно програми, діти, які не можуть по стану здоров’я виконувати будь-які фізичні вправи, будуть просто знаходитись на свіжому повітрі. “Мені хотілося б, що б показники фізичної культури і спорту ми розглядали як європейські країни”, – зазначив Табачник.

Коментарі вимкнені.