Тернопільські школярі візьмуть участь у змаганнях Х Зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю в Чехії

У змаганнях Х Зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю, який відбудеться з 13 по 19 лютого в м. Ліберець (Чехія) візьмуть участь 38 спортсменів з України.

Як повідомили в управлінні з питань фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації, є серед них і представники Тернопільщини.

Юні олімпійці нашої країни (1993-1995 рр. народження) змагатимуться у 7 з 8 видів спорту – біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, стрибках на лижах з трампліна, лижному двоборстві, гірськолижному спорті, сноубординг. Не будуть представлені українці лише у змаганнях з хокею з шайбою, де склад команд-учасниць визначається за рейтингом відповідної вікової групи.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – Олімпійські ігри для юнаків, змагання найвищого європейського рівня, які проводяться під егідою Європейських Олімпійських Комітетів кожні два роки в не олімпійський рік–взимку та влітку протягом одного року.

Юні атлети України під егідою Національного олімпійського комітету України з 1993 року почали брати участь у європейських молодіжних днях (нині Європейський юнацький олімпійський фестиваль).

Тернопільщину на фестивалі будуть представляти спортсмени у видах спорту:

Біатлон: Лозовий Євгеній – учень школи-ліцею № 13 м.Тернополя, Беган Ірина – студентка Тернопільського національного економічного університету.

Стрибки на лижах з трампліна: Климчук Андрій – студент Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука,
Максимчук Сергій – студент Кременецького професійного ліцею.

Лижне двоборство: Марченко Віталій та Морозов Валерій – студенти Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука.

Сноубординг: Грещук Ірина – учениця ЗОШ №19 м.Тернополя, Мерц Оксана – учениця школи-ліцею № 13 м.Тернополя, Галайко Олеся – студентка Тернопільського комерційного коледжу.

Коментарі вимкнені.