Тернопільські воїни-миротворці привезли дітям-сиротам гостинці від Святого Миколая

До Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, що на Монастирищині 16 грудня завітав Святий Миколай. До цього унікального навчального закладу області, де поряд із ліцеїстами (які набувають знань і навичок із військової та фізичної підготовки) також виховуються діти-сироти і діти, які залишилися без піклування батьків, прибули з гостинцями від Святого Миколая воїни-миротворці. Вони завітали до вихованців ліцею-інтернату не лише з солодощами, але й із культурною програмою.

На театралізоване дійство, організоване Тернопільською обласною організацією ветеранів-учасників миротворчих операцій спільно з громадсько-молодіжною організацією «Об’єднання сиріт» м. Тернополя та студентським військово-патріотичним клубом Тернопільського Національного економічного університету (ТНЕУ) зібралося подивитися в актовому залі навчального закладу понад 110 ліцеїстів та 90 дітей сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків.

Як зазначив голова Тернопільської обласної організації ветеранів-учасників миротворчих операцій Олег Кіндрат воїни-миротворці допомагають дітям позбавленим батьківського тепла ще з 1998 року. Звертаючись до ліцеїстів він висловив сподівання, що вони будуть справжнім взірцем людяності, доброти, відповідальності для малих сиріт, які виховуються разом із ними в ліцеї-інтернаті, стануть їхніми старшими братами та надійними помічниками вихователів. Крім того, тернопільські кадети мають продовжити і примножити ті військові традиції, якими завжди славився Галицький край, зокрема і Коропецький навчальний заклад, чимало вихованців якого у різні роки брали участь у миротворчих операціях.

– Наша організація долучає до цієї акції меценатів, спонсорів, доброчинців аби не залишити жодне дитяче серце битися зі своєю мрією на одинці. Переконаний, що виховані на традиціях патріотизму та мужніх звитягах українських героїв, діти, що навчаються у Коропецькому ліцеї-інтернаті у майбутньому вірою і правдою служитимуть Українському народові, – наголосив Олег Кіндрат.

Новорічно-різдвяні історії, українські народні пісні у виконанні студентів військово-патріотичного клубу зачарували усіх глядачів. Святкове шоу для дітей організував воїн-миротворець Андрій Грицьків, нині ТВО завкафедрою іноземних мов ТНЕУ. За його словами у 1994-1995 роках він разом із саперами, вихованцями тоді ще Коропецької школи-інтернату виконували різні миротворчі завдання в Югославії.

– Ці діти найуважніші глядачі, яких я коли-небудь бачив у своєму житті. Вони вміють слухати до кінця, ловлячи кожне слово казкового актора, – каже Андрій Грицьків.

Святий Миколай Чудотворець відомий як головний персонаж різдвяно-новорічних свят та улюбленець дітлахів. Цього дня діти з Коропецького ліцею-інтернату отримали від Миколая ласощі і подарунки за те, що були слухняними, не бешкетували, любили та поважали старших й одне одного.

Варто зазначити, що свого часу у цьому навчальному закладі, який з 2009 року має статус ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, навчався й виховувався Ярослав Злочевський – кулеметник, рядовий служби за контрактом, який 28 квітня 2004 року після одержання важкого поранення під час нападу на український патруль біля міста Аз-Зубадія у 60 км від Ель-Кута помер в Іраку виконуючи миротворчу місію.

Довідка:

У Коропецькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою навчається понад 200 вихованців. Серед них: 5 дітей дошкільної групи, 6 дітей-сиріт, 73 дітей, позбавлених батьківського піклування, 15 дітей, які потребують державної підтримки та 112 ліцеїстів.

У ліцеї-інтернаті працює 48 педагогів, 5 офіцерів. До послуг учнів та ліцеїстів секції, гуртки, музична школа, художня студія, ДЮСШ.

Василь ЛАБАЙ

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Коментарі вимкнені.