Тернопільських любителів домашньої оковитої позбавили декількох «точок» збуту

У Збаразькому районі що у Тернопільській області, дільничні інспектори разом із журналістами провели рейд, під час якого виявляли активних продавців самогону. Лише за один день працівники міліції  призупинили діяльність виготовлення та реалізації фальсифікованої горілки на шістьох адресах. Приміром, житель села Верняки  у власному дворі розгорнув незаконний бізнес. Підприємливий ділок  виготовляв домашню оковиту та продавав усім охочим. За півлітрову пляшку сивухи брав 15 гривень. Правоохоронці вилучили у порушника  понад тридцять літрів фальсифікованого алкоголю.

За збут сурогату до відповідальності притягнено іншого мешканця Збаражчини. Чоловік реалізовував місцевим жителям розбавлений спирт. Десятки літрів підробки, готової до реалізації, міліціонери вилучили і подібних прикладів чимало.

Під час рейду міліціонери знайшли та вилучили найрізноманітніші апарати для варіння оковитої. Переконалися, що виробники дешевої горілки використовують у своєму бізнесі найрізноманітніші продукти, які містять солод. Найчастіше  – цукор, буряки, малясу. Для міцності додають добавки, від яких можна втратити не тільки здоров’я, а й життя.

Правоохоронці притягнули до відповідальності п’ятьох осіб, які  виготовляли сивуху та зберігали самогонні апарати.

Як повідомив начальник відділу дільничних інспекторів УМВС в Тернопільській області Руслан Балик, заходи працівників міліції щодо протидії пияцтву і самогоноварінню проводитимуться й надалі. З початку року за порушення антиалкогольного законодавства правоохоронці притягнули до відповідальності понад шістдесят осіб. Складено 30 протоколів за купівлю спиртних напоїв домашнього виробництва, вилучено 650  літрів сурогатного напою, десятки апаратів для виготовлення самогону. На правопорушників накладені чималі штрафи. Тих самогонщиків, котрі, незважаючи на заходи адміністративного впливу, продовжуватимуть займатися забороненим видом діяльності, ,  притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Коментарі вимкнені.