Тернополянам розказували про їхні права на мандрівному кіно-фестивалі

У рамках  відзначення в Україні Міжнародного Дня прав людини з 5 по 20 грудня в Тернополі проходив VIII Мандрівний  Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA, метою якого є показ документальних кінофільмів про права людини для школярів, студентів, молоді. Цього року кінопокази заплановано провести у загальноосвітніх школах, закладах культури та вищих навчальних закладах.

14 грудня  VIII мандрівний  Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини DOCUDAYS UA  завітав до Тернопільського національного економічного університету. О 16.00 год. відбувся показ фільму польського режисера Якуба Стожека «Поза зоною досяжності». 15 грудня Міжнародний фестиваль DOCUDAYS UA завітав до Тернопільського національного педагогічного університету ім..В.Гнатюка, де студенти мали можливість переглянути фільм литовського режисера Герде Бейнорюте “Вулканівка: після великого кіно”, а 16 грудня студенти  Тернопільського національного технічного університету ім..І.Пулюя  мали можливість переглянути кінострічку ще одного литовського сценариста  Юрате Самуліоніте “Банзай!Ханхай!”.  Також студенти згаданих ВНЗ у рамках спецпроекту Мандрівного фестивалю «Особлива подія. Герої нашого часу» глядачі мали можливість подивитись фільми, які відзняті в Україні –   «Село Закотне, Луганська область», «Місто Павлоград, Дніпропетровська область», «Село Стара Збур’ївка, Херсонська область». Після демонстрації фільмів відбулось їх обговорення із глядачами.

Як зазначив регіональний співкоординатор фестивалю, голова ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: ”Проведення Мандрівного Міжнародного фестивалю DOCUDAYS UA вже стало традицією,адже він вже вчетверте проходить у нашому місті. Знаковим є те, що подивитись документальні фільми про права людини мають можливість і студенти, адже саме молодь повинна знати не лише свої обов’язки, але і свої права як людини, як громадянина. Тому демонстрація цих фільмів є наочним підтвердженням того, що для того, щоб вміти захищати свої права їх потрібно не лише знати, але й вміти їх використовувати в реальному житті  у разі порушення. Як зазначили самі глядачі після демонстрації фільмів, що права людини і громади загалом потрібно відстоювати лише об’єднавшись заради спільної мети і лише тоді можна досягти результату у спільній справі.”

Коментарі вимкнені.