Тернополяни намалювали свої нічні маршрути

7 квітня  у Тернополі був проведений круглий стіл на тему «Доцільність впровадження нічних маршрутів громадського транспорту у Тернополі».  Круглий стіл був організований  учасниками Академії практичної адвокації в рамках проекту «Нічний громадський транспорт» за підтримки громадських організацій «Демократичний Альянс»  і «Молода Просвіта».

Учасники заходу обговорювали актуальність введення нічного громадського транспорту в м. Тернопіль. Організатори виступають з ініціативною ввести принаймні 1-2 нічних маршрути у місті.

«Ми вважаємо доцільним введення нічного транспорту, оскільки на сьогоднішній день існує нічна монополія таксистів. Ми часто стикаємося із ситуаціями, коли мешканці міста, повертаючись із роботи чи приїжджаючи у Тернопіль пізно ввечері, не мають змоги скористуватися альтернативним видом транспорту», – коментує співорганізатор заходу Олег Синовець.

Також організатори провели громадське опитування, за результатами якого близько 20% населення міста хоча б 1-2 рази на тиждень потребують послуг громадського транспорту у нічний час.

О 13.00 була проведена акція прямої дії «Намалюй свій маршрут», під час якої кожний бажаючий міг намалювати на карті Тернополя оптимальний на його думку нічний маршрут.

«Метою акції є привернення громадської уваги до питання введення нічного маршруту у місті. Це лише один із перших етапів нашої кампанії, надалі ми плануємо проводити активний діалог із начальником управління транспорту і зв’язку, з громадськими організаціями та громадськими радами», – повідомив Губарев Сергій.

 

Нагадуємо, що організаторами даної кампанії є учасники проекту «Академія практичної адвокації!», що проводиться «Демократичним Альянсом» за підтримки програми «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що виконується в Україні Агентством США з міжнародного Розвитку (USAID. Основною метою проекту є сприяння розбудові фахового громадського руху в Україні.

Коментарі вимкнені.