Тернополяни пікетують, і це — лише початок

По всій Україні, в тому числі й у нашому місті відбулися акції протести. Під стінами Тернопільської облдержадміністрації пару сотень невдоволених людей із прапорами протестували «За Україну без антинародного режиму». І це лише початок боротьби проти влади, – говорять мітингувальники.
У мітингу взяли участь декілька політичних та громадських організацій, підприємці Тернополя, освітяни, студенти, чорнобильці, та люди, яким остогидло знущання влади. На плакатах можна було прочитати «Голос народу за справедливість і свободу!», «Терпець має кінець!», «Україна для українців», «Б’юджет для народу».
Губернатор краю Валентин Хоптян не вийшов до людей, бо знаходився за межами рідного краю, у відрядженні. Але акцію підтримав голова Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.
— Сьогодні формується новий проект б’юджету, за яким на наступний рік нам буде недофінансовано з державного б’юджету 407 млн. гривень. Це понад 100 млн. на освіту, понад 80 млн. на культуру, спорт. При тому на сьогоднішній день в обласному б’юджеті «дірка» 100 млн. гривень. З яких 70 млн іде на зарплати, решту на опалення та інші сфери — каже Олексій Кайда. — І я вас підтримую, соціальні гасла тут не допоможуть, нас мають боятися, аж тоді там скажуть, давайте домовлятися.
Мітингуючі висунули вимогу розпустити Верховну Раду України, скасувати Податковий кодекс «Азарова-Тігіпка». Але найбільше людей хвилювало питання справедливої оплати праці.
Також люди згадували про афганців, які героїчно зламали металевий паркан та увірвалися на подвір’я парламенту. Усі згодилися, що не можна ділити людей на дві категорії :на найбідніших та купку багатих.
— Влада не чує наші, поки що, мирні слова, прохання, резолюції та звернення. Нас свідомо ігнорують. Мені, як чорнобильцю, соромно за них! Якщо усі об’єднаємося і підемо разом штурмувати, тоді будуть результати, — каже учасниця акції (інвалід чорнобилець) Світлана Левандовська.
На завершення мітингу була зачитана резолюція, під якою готовий підписатись кожен українець, адже в пунктах зазначено, що громадяни не згідні із схваленим законопроектом “Про державний бюджет України”.
– Він настільки антисоціальний, що принижує людську гідність, – говорять учасники.
Тому мітингуючі в Тернополі та інших містах хочуть, щоб був накладений мораторій на зменшення та скасування пільг чорнобильцям, афганцям та освітянам. Щоб відбулось спрощення регуляторної і податкової політики для малого і середнього бізнесу. Щоб об’єктивно був визначений прожитковий мінімум. Усі одноголосно піднявши руки проголосували за підтримання проголошеної резолюції.

Мар’ян Самарський

 

 

-1 thoughts on “Тернополяни пікетують, і це — лише початок

  • 00:59 | 6.11.2011 о 00:59
    Permalink

    справді…поки “по гриві” ті оболтуси не получать доти не схаменуться….невже ТІ упирі думають що кров народу можна сосати безкінечно!?!?!?!?! Потрібно їх перемістити з “горла” на іншу ділянку тіла…..

Коментарі вимкнені.