Тернополянин хоче примусити Кузьму пити 2 л водопровідної води щоденно

В ефірі місцевої радіостанції «Ух-радіо» на недільному ефірі, де був у гостях міський голова Сергій Надал, слухач запитував про те, чому в Тернополі знову дорожчає вода. В порівнянні з Києвом, тернополяни платять більше. Також цікавила погана якість водопровідної води.

– Чи не могла б міська рада прийняти таке рішення, щоб Кузьму заставити пити хоч дві літри води з крана вдень, – запитав пан Зеновій. – Може б тоді змінилась її якість?

Міський голова погодився, що в Києві вода дешевша, ніж у Тернополі. Він пояснив чому.

–          Ми маємо розуміти, ціна на воду має бути адекватна до вартості її добування та доставки до квартир, – каже мер, – якщо в державі піднімаються ціни на електроенергію, то, відповідно, зростає вартість самої води. Якщо підприємство буде працювати собі в збиток, то воно зупиниться, і не зможе далі обслуговувати, і подавати воду.

Міський голова переконаний, що не можна піднімати ціни на електроенергію так часто. За словами мера, на сьогоднішній день «Водоканал» має борги і підприємство може просто бути відключене від електропостачання.

– Тариф на воду має бути економічно обґрунтований, має відповідати реальній вартості, – переконаний мер, – Звичайно ніхто не буде ставити тариф, який собі тільки захотів, він має бути обґрунтований конкретними цифрами. Насправді, ні Кузьма, ні міська рада не встановлює тарифи на воду. Їх встановлює Київ – Національна комісія з питань регулювання електроенергетики України та Комісія з питань регулювання комунальних послуг. І саме від них буде залежати яка ціна буде і в Києві, і в Тернополі, і в інших містах України.

 

Коментарі вимкнені.