Тимошенко засудять через тернопільські “швидкі”?

Нещодавно начальник головного управління ГПУ Олександр Каліфіцький на брифінгу заявив, що закуплені урядом Юлії Тимошенко автомобілі швидкої допомоги використовувалися нею з метою власного піару під час президентської кампанії. Каліфіцький також підкреслив, що автомобілі розподілялися по областях за електоральним принципом.

Зокрема, із заявлених Міністерством охорони здоров’я в Тернопільську область замість 26  автомобілів було відправлено 45 машин, у той час як в Донецьку область  замість необхідних 100 – 3.

Каліфіцький також підкреслив, що вартість цих автомобілів була завищена на загальну суму 31 млн грн, зауваживши, що вони не мають медичного обладнання. Таким чином, за його словами, “в регіональні відділи МОЗ потрапили автомобілі, які не мають відношення до медичного обладнання”.

28 січня Юлія Тимошенко на прес-конференції відкинула ці звинувачення, які висунула проти неї Генпрокуратура. Між тим, експерти звертають увагу на те, що в останні роки українська влада згадувала про потреби сільської медицини здебільшого перед виборами. А лікарі, які працюють в селах, раді і таким машинам.

Прес-конференцію Юлія Тимошенко присвятила спростуванню висунутих проти неї обвинувачень, повідомляє Радіо Свобода..

Юлія Тимошенко закликала чинну владу, щоб та продовжувала започатковану її урядом політику. «Якщо вони приймуть закон про перерозподіл бюджетних коштів і закуплять ще 10 тисяч машин для села, ми за рахунок грошей партії «Батьківщина» на кожній машині напишемо, що це програма уряду Януковича для сільської медицини. Я власноручно буду ці наклейки розклеювати», – пообіцяла вона.

Самі керівники селищних і районних лікарень, які обслуговують сільські райони, коментують цю тему неохоче і погоджуються на запис лише за умов, якщо їхні прізвища названі не будуть. Головний лікар однієї з західноукраїнських райлікарень, яка обслуговує в тому числі і гірські райони, повністю схвалює урядові автомобілі.

Згідно інформації, яку оприлюднила Генпрокуратура, сума збитків завданих державі внаслідок закупівлі урядом медичних автомобілів «Опель Комбо» становить 67 мільйонів гривень.

Коментарі вимкнені.