У Львові бояться закриття російськомовної школи

фото ТСН

Батьки учнів львівської школи №35 з російською мовою навчання заявляють про те, що у школи хочуть відібрати приміщення, пише ТСН.

На прес-конференції у середу у Львові голова ради школи № 35 Ніна Вербова заявила, що міське управління освіти планує провести у приміщенні школи капітальний ремонт, а учбовий процес перевести в іншу школу.

“Ходять наполегливі чутки, що нашу школу в це приміщення вже не повернуть, а начальник управління освіти міськради Володимир Огура хоче перевести сюди приватну школу “Ерудит”, якою він раніше керував”, – підкреслила вона.

Водночас Вербова не змогла надати жодних доказів для підтвердження своєї заяви, пообіцявши зробити це пізніше.

Вона зазначила, що після появи інформації про капремонт і переселення школи представники ради школи зустрілися з начальником відділу освіти Галицького району Львова Галиною Слічною, і в ході зустрічі з’ясувалося, що проекту ремонту немає, і підготовчі роботи не проводилися, але школу закриватимуть на капремонт.

“Нас повідомили, що на капремонт виділяють 295 тис. грн., але це ж дуже мало. Виходить, що грошей на капремонт немає, а школу вже забирають. А після ремонту, сказала пані Слічна, у приміщенні буде якась початкова школа, але яка саме – не повідомила”, – сказала Вербова.

За її словами, в інших школах Львова в минулі роки проводилися масштабніші ремонтні роботи, але ніде дітей не переводили на навчання в інші школи і не припиняли процес навчання.

У свою чергу завуч школи №35 Тетяна Невська повідомила, що в школі про плани капітального ремонту і переселення дізналися у травні поточного року. “Спочатку нам говорили про переселення в школу № 6, а буквально минулої п’ятниці ми дізналися, що нас переселятимуть в школу № 52. На який термін – не кажуть”, – розповіла вона.

За словами завуча, їй невідомо про роботу якихось комісій, які визнавали стан приміщення школи таким, що вимагає капремонту.

“Так, у нас потрібно винести з підвалу котельну і поміняти частину крівлі, але стан будівлі не такий вже страшний”, – підкреслила вона.

Водночас прес-служба Львівської міськради розповсюдила коментар начальника управління освіти міськради Володимира Огури. За його даними, у школі проведуть капремонт, і на цей час учбовий процес перенесуть у школу № 52 також з російською мовою навчання.

“Школу ніхто не закриває. Саму будівлю закривають на ремонт, а навчання дітей проходитиме у приміщенні школи № 52. Це будуть дві окремі школи, кожна зі своїми вчителями і учнями, які тимчасово будуть знаходиться в одному приміщенні. Після того, як завершиться ремонт, вчителі і учні повернуться в свою школу”, – цитує прес-служба слова начальника управління освіти Львівської міськради.

Коментарі вимкнені.