У Львові “Свобода” розпочала безтермінову акцію протесту

26 травня 2011 року Львівська міська та обласна організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” розпочали безтермінову акцію протесту проти політичних переслідувань свободівців.

Біля стін Львівського слідчого ізолятору №19, що на вул. Городоцькій, 20, де утримують братів Ковалівих, розмістили партійні намети Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Між ними вивісили банери з надписами: “Свободівці, нація – з Вами”, “Сьогодні судять свободівців – завтра націю”, “Олігархам – “покращення”, народу – тюрми” та інші.

“Ми розпочали безтермінову акцію, аби підтримати свободівців, яких через надумані обвинувачення утримують під вартою правоохоронці. Йдеться про братів Ковалівих, Степана Підкуймуху, Назарія Семчія та Олега Новоставського. Вважаємо, що рішення Львівських суддів – незаконні. Патріоти, яких зараз утримують у різних слідчих ізоляторах Львова, не вчинили нічого протиправного. А переслідування, що зараз відбуваються – ніщо інше, як політичні репресії. Розпочавши безстрокову протестну акцію, ми демонструємо своє ставлення до влади і солідарність із нашими побратимами”, – заявив голова Львівської міської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Іван Гринда.

Націоналісти переконані: громада зрозуміє, що в Україні розпочалася розбудова поліцейської держави, – і долучиться до акцій протесту.

“Центральні керівні органи МВС та Прокуратури вже запевнили, що винною у провокаціях 9 травня є місцева влада. Зважаючи на цю позицію Києва, розуміємо, що рішення щодо патріотів будуть надуманими й вигідними центральній владі. На наш погляд, сьогодні ухвалюють тенденційні та однобокі рішення – як міліція і прокуратура, так і суди. В Україні постає поліцейська держава, повертається 37-й рік, і якщо громада не зрозуміє і не підтримає протестні акції, – за рік чи два вже не буде кому протестувати, бо пересадять усіх “неугодних”. А безтермінову акцію ми розпочали для того, аби суди, міліція та прокуратура зрозуміли, що повинні захищати українців, а не вислуговуватися перед режимом Януковича”, – зазначив голова фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Коментарі вимкнені.