У Львові та Тернополі затримують “свободівців”

У неділю міліція затримала двох депутатів Самбірської райради Львова від “Свободи” братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Як повідомляє прес-служба “Свободи”, депутатів силою заштовхали до машини та відвезли до Львівського міського управління міліції, щоб допитати як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Як ідеться в повідомленні, спочатку із Ковалівими був телефонний зв’язок. Свободівці-депутати облради дізналися від затриманих, що допитують їх окремо. Згодом зв’язок зник – перед тим було чути, що Михайло прокричав у слухавку, що “правоохоронці” його б’ють.

Разом з тим, у Тернополі проти юриста тернопільської “Свободи” Віктора Козерога відкрито кримінальну справу за пошкодження червоного прапора 9 травня.

Козерога було заарештовано в неділю близько опівночі після п’ятигодинного допиту. Йому вручили постанову про відкриття кримінальної справи за ст. 296 ч.2 Кримінального Кодексу, що загрожує чотирма роками ув’язнення, зазначає прес-служба.

У неділю понад 5 годин тривав допит депутата Тернопільської міськради, керівника Тернопільської міської “Свободи” Михайла Головка за цією ж справою. Також повістки на допити на суботу-неділю отримали близько 20 тернопільських свободівців

Коментарі вимкнені.