У Росії з’явилися нові претензії до України

Україна порушує права інтелектуальної власності на кораблі на повітряній подушці типу «Зубр» при їх поставці в Китай.

Про це заявив Олег Азізов на Військово-морському салоні в Санкт-Петербурзі.

«Ми вважаємо, що це порушення прав інтелектуальної власності. Рособоронекспорт інформував про це органи виконавчої влади Російської Федерації», — сказав він.

О. Азізов зазначив, що Рособоронекспорт проводив велику роботу по просуванню «Зубрів» в Китай, проте вона виявилася невдалою.  У той же час, за його словами, такий контракт підписано між Україною і КНР.

О. Азізов підкреслив, що до цього контракту не мають відношення ні Рособоронекспорт, ні ЦКБ «Алмаз», яке є власником прав на розробку даного корабля.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про можливість розміщення замовлення на будівництво кораблів типу «Зубр» для китайських ВМС на феодосійському заводі «Море».  Тодішній прем’єр-міністр Криму Віктор Плакида заявив, що Росія спробує зірвати українцям контракт, оскільки намагається укласти аналогічний.

Десантний корабель проекту 12322 «Зубр» найбільший корабель на повітряній подушці в світі.  Призначений для висадки десанту на непідготовлене узбережжя і його вогневої підтримки.  Завдяки конструктивним особливостям повітряної подушки може пересуватися по землі, обходячи невеликі перешкоди і мінні загородження.

 

Коментарі вимкнені.