У серпні Тернопільщина стане столицею всеукраїнського фестивалю лемківської культури

Про це йшлося на нараді, присвяченій проведенню ХІІІ Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини», яку провів на Монастирищині голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Зокрема було повідомлено, що урочище «Бичова», Ватряне поле якого вже багато років слугує місцем збору лемків України та світу, буде готове прийняти фестиваль 6-7 серпня 2011 року.

«Цей захід вже став своєрідною візитною краткою Тернопільщини, й здобув популярність далеко за межами України, – каже голова ТОДА Валентин Хоптян. – Приємно спостерігати, як щороку, зберігаючи притаманні йому самобутні риси, фестиваль розвивається, стає цікавішим та насиченішим. Переконаний, що цьогорічні «Дзвони Лемівщини» не стануть виключенням».

Відтак керівник області дав низку доручень щодо впорядкування території, підготовки програми свята, запрошення гостей та учасників.

Водночас Валентин Хоптян вважає за доцільне активізувати процес спорудження на території Ватряного поля музею під відкритим небом «Лемківське село». Проектом передбачено встановлення хат-«хиж» коваля, гончара, млина-вітряка, лемківської церкви, музею Івана Мердака.

Йдеться також і про облаштування стилізованого табору-кемпінгу, який можна було б використовувати для прийому туристів, мандрівників, проведення культурно-мистецьких та відпочинкових заходів.

«Важливо щоб ця територія жила не лише в час фестивалю, але й впродовж усього року. Тим більше, що поруч проходить насичена автомобільна траса на Буковель», – каже Валентин Хоптян.

Коментарі вимкнені.