У Тернополі перша виставка абстрактних робіт

Художниця Олеся Гудима багато часу присвячує благодійниим справам і пошуку талантів. Відвідання уроку малювання у четвертій школі спонукало її створити творчий проект, який підтримував би талановиту молодь у бажанні розвивати малярські здібності.

14 жовтня Олеся Гудима у своєму мистецькому салоні «Час малювати» відкрила першу виїзну дитячу виставку абстрактної графічної композиції «Коридорами часу». Автори робіт  учні 7 класу ЗОШ №4. Слід зазначити, що в Тернополі це вперша виставка абстрактних робіт, – пише “Тернопіль вечірній”.

Як зауважив учитель малювання цього освітнього закладу Галина Кізілова, «під час створення абстрактних картин не потрібні академічні знання і майстерне вміння малювати. Це є значною перевагою для молодих художників. Головне – вміти відобразити власні почуття, настрій, емоції. Водночас абстракція важка тим, що це не просто намальовані графічні елементи, а вони повинні бути логічно поєднані і нести певний зміст. У процесі роботи необхідно думати над правильністю малювання, а можна просто передати настрій і відчуття. Але водночас треба зобразити так, щоб глядач міг прочитати те, що хотів автор донести. Кожна лінія чи кружечок повинні бути розміщені логічно. Хтось відобразив свої сумніви – хтось хороший настрій. Потім учні розповідали, що декому процес малювання допоміг краще зрозуміти себе».

Коментарі вимкнені.