У Тернополі розпочався Різдвяний ажіотаж

У тернопільських господинь – передріздвяні клопоти. Саме час купувати продукти на свята. На центральному ринку Тернополя 3 січня було людно. Найдовші черги стояли за м’ясом та рибою. Також потроху купують масло та яйця на печиво. Ціни на деякі продукти виросли, в першу чергу це стосується овочів, фруктів, м’яса, риби та яєць.
На центральному ринку Тернополя у відділі з м’ясопродуктами людей сьогодні було найбільше. Люди ходили між прилавками, прицінювались та купувати не поспішали, шукали де дешевше. М’ясо, кажуть продавці, подорожчало ще минулого тижня – перед Новим роком.
– Чекали до свят, що буде дорожче. Дорожчого нема набагато, там на 2-3 гривні піднялося і вище, тому що свинини є багато. Полядвичку 65-70, як там коли, задня шинка 50-55 – в таких межах, ну не так дуже вони й високі ціни. Саме більше беруть бочок, відбивна, полядвиця і задня шиночка, – розповіла ТВ-4 продавець свинини Тамара.

Покупці кажуть – подорожчання помітили і це стосується не тільки м’яса. Але перед святами зекономити не вдається – хочеться порадувати рідних і близьких чимось смачним.

– Говядина вже по 50, по 60, коли можна було ще десь два тижні купити ще можна було за 40-45 – подорожчало, подорожчало. Перед свят , то в нас так має дорожчати? Пенсії то підняли на якихось 10 гривень чи що, а подорожчало скільки – десь на 15-20 процентів, – говорить покупець на ринку.

– М’ясо подорожчало – я перше купляла по 45 гривень, на даний час – 55, ще що – сало правда було дорожче, в даний час сало вже таке саме ціна. Ще що подорожчало – ну все остальне – риба набагато дорожча, – розповідає другий покупець на ринку.

Фабричні яйця продавали сьогодні по гривні за штуку, домашні вдвічі дорожчі. А от цінами на птицю покупці задоволені, кажуть вона дешевша, ніж перед Новим роком.

Ціни на молочні продукти перед святами не піднімали, кажуть продавці. Вони зросли ще восени. Продавець молокопродуктів пан Володимир каже – попитом користуються як натуральне масло, так і спреди.

– Натуральне масло 68-65 – палками і вагове, а таке от на креми, то беруть Львівське більше – це є спреди по 34, по 27, що гарно збивається, – розповідає продавець молокопродуктів.

Черг за молокопродуктами сьогодні з ранку не було, найбільших торгів продавці чекають завтра-післязавтра.

– Кожен буде брати собі і в село будуть їхати до батьків і купляти і для себе. Просто сьогодні більше, бачу, певно на вулиці – на фруктах, а в нас вже в кінці – масло, сир беруть в останній вже час, – говрить продавець молокопродуктів.

Коментарі вимкнені.