У Тернополі селяни пікетували ОДА

Пікетували обладміністрацію жителі села Кам’янки Підволочиського району у середу, 6 квітня вранці. Люди вимагають, щоб їм виділили земельні паї. Однак керівництво області поки розпорядилося по іншому — усю землю виділили для фермерського господарства місцевого підприємця, – пише газета “20 хвилин”.

-Цьогоріч земля рішенням районної адміністрації була незаконно передана одній особі, – каже житель села Кам’янки Микола Негода. – Це зробили, не зважаючи на те, що на цю землю претендують більше 150 жителів сіл Кам’янки та Мовчанівка. Люди які тут зібралися — це є працівники господарства, які уже давно претендують на отримання цієї частки землі. І усі вони не мають жодного “сотика” землі, і залишилися без засобів до існування.

Люди зверталися до районної адміністрації, до різних партій та інстанцій. Однак поки — ефекту ніякого.

Тимчасом чиновники з обладміністрації запевняють, що звернення людей розглянуть найближчим часом і проблему вирішать.

– У найближчі дні робоча група облдержадміністрації поїде до села Кам’янки щоб побачити ситуацію на власні очі, – каже Виконувач обов’язків начальника управління держкомзему у тернопільській області Михайло Воляк. – Вони зустрінуться щз людьми, розглянуть усі документи і оглянуть землю стосовно якої іде конфлікт. І відповідно, до встановленого законом часу, на протязі 10 днів дамо відповідь. Ми зробимо так, щоб люди не виявилися обманутими і все було згідно закону.

Окрім того, за словами пана Воляка з цього приводу також уже є звернення у прокуратуру. Тому своє рішення приймуть і вони.

Коментарі вимкнені.