У Тернополі відбулося те, що й в Одесі, лише наслідки – інші

Серед розмов про передсвяткові клопоти, які зазвичай домінують на новорічно-різдвяній прямій, минулого тижня тернополяни жваво обговорювали резонансну подію: на околиці обласного центру даішники інсценізували ДТП, аби без шуму зупинити бус, що прямував із Хмельницького. Подейкували про те, що до нас їхала група кілерів, яку й затримали міліцейські спецпризначенці. За неофіційною інформацією, тернопільські правоохоронці допомагали своїм колегам із Чернівців.

Начальник управління МВС в області генерал-майор міліції Федір Бортняк від оприлюднення деталей утримався: «Не хотів би торкатися цієї теми, бо ще рано про це говорити». Спілкуючись із журналістами, він послався на таємницю слідства. Додав лише те, що подія в Тернополі нагадує «один до одного відомий одеський варіант, тільки наслідки інші». Мабуть, генерал мав на увазі, що в нас обійшлося без штурму і стрілянини.

Зате пан Бортняк розповів про інші резонансні випадки. З’ясувалося, що в останні дні 2011-го тернопільські міліціонери поїхали у відрядження на Одещину. Там внаслідок спільної оперативної роботи з вінницькими колегами вдалося затримати підозрюваних у скоєнні крадіжок культових цінностей з церков у нашому та інших регіонах України. В автомашині затриманого антиквара, за словами керівника обласної міліції, знайдено майже два десятки ікон. Отож, є сподівання, що невдовзі викрадене з кількох храмів у північних районах Тернопілля буде повернене громадам.

Також за кілька днів до настання Нового року в Тернополі, як висловився генерал Бортняк, міліціонери «приземлили» кримінальну групу з п’яти чоловік, викривши і їхні «явки» — таємні квартири.

Детальнішу інформацію про прес-конференцію за підсумками роботи обласної міліції за минулий рік читайте в наступному номері нашої газети.

Галина СІРА, «Вільне життя плюс»

Коментарі вимкнені.