У цьому році знайти роботу буде легше

У році, що настав, шукати роботу стане простіше, вакансії стануть помітно цікавішими, та й зарплати зростають.

Виходить, що 2010 рік приніс безліч позитивних змін на ринку праці. По-перше, активність роботодавців росла цілий рік, і сезонних коливань не спостерігалося. При всьому цьому кількість вакансій перевищила докризовий рівень в 2 рази.

Цікаво й те, що зростає і кількість вакансій від державних установ. У той же час конкуренція серед претендентів повернулася на докризовий рівень, співвідношення “пропозиція/попит” стабільно тримається на позначці 5,3-5,4 резюме на вакансію. Хоч цим і складно когось здивувати, але зараз “синіх комірців” вкрай не вистачає. І роботодавці готові розхапати представників робочих спеціальностей, як гарячі пиріжки.

Найприємніше для людей, які шукають роботу, що зарплатні пропозиції досягають докризового рівня. І зростання триває. Компанії активніше здійснюють індексацію зарплат і виплату премій. Переважна більшість роботодавців виплачують зарплату у встановлені терміни. Також відновлюється об’єм компенсаційних пакетів. Компанії піклуються про здоров’я співробітників й інвестують кошти в навчання персоналу.

Є радісна новина і для випускників та молодих спеціалістів. Нарешті, великі компанії пропонують чималу кількість вакансій: робота знайдеться і для молоді з невеликим досвідом.

За прогнозами великих рекрутингових компаній, в 2011 році збережеться висока активність роботодавців у сфері пошуку персоналу. Напруженість на ринку праці буде спадати. Навіть у тих галузях, де все ще є істотні проблеми, в цьому році має встановитися розумне співвідношення пропозиції і попиту. Зарплатні пропозиції будуть рости, проте темпи зростання, швидше за все, не перевищать темпи 2010 року. Сформувавши адекватні стартові пропозиції, роботодавці будуть підвищувати їх тільки для дефіцитних і висококваліфікованих працівників. Швидше за все, доведеться згадати про “кадровий голод”, який торкнеться, в першу чергу, інженерно-технічних фахівців і кваліфікованих робітників.

http://ubr.ua/

Коментарі вимкнені.