В Тернополі відбувся благодійний марафон «Допомогти так легко»

10 лютого в ЗОШ №  21 м. Тернополя відбувся благодійний марафон «Допомогти так легко», в рамках якого був презентований і спільний проект Тернопільського міськрайонного центру зайнятості та навчального закладу «Щоб мрії збувались».

Школярі мали змогу відчути себе професіоналами в певних сферах. Зокрема, на суд глядачів були представлені такі професії та спеціальності: редактор газети, дизайнер-оформлювач, касир банку, менеджер з фінансових питань, менеджер з реклами, охоронник, журналіст, фото- та відеорепортер, екскурсовод, дизайнер ландшафту,  агент з туризму, фітотерапевт, фармацевт, юрист, соціальний педагог, тренер з фітнесу та аеробіки, кухар, офіціант, бармен, продавець, швачка, кравець, закрійник, модельєр, писанкар, актор.

На другому поверсі школи учні відтворили центр зайнятості. Хтось із старшокласників був диспетчером, хтось профконсультантом, хтось психологом… Тут же ті, хто бажали, проходили тести на професійну придатність. А учні молодших класів складали із пазлів картини із зображеннями представників робітничих професій.

З великою зацікавленістю і неабияким азартом учнівська молодь включилася у вікторину «Час професіонала», під час якої команди демонстрували свої знання особливостей професій. Крім того, команди підготували оповідки та пісні про професії «Кондитера» і «Гончара».

Під час заходу його відвідувачі могли придбати вироби, виготовлені руками дітей, а це були і дизайнерські розробки, і друкована продукція… У марафоні активну участь взяли й представники Бережанської виховної колонії, Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру, які теж долучилися творіннями своїх рук до благодійництва.

Зібрані протягом марафону кошти передані дітям-сиротам в дитячий будинок та трудову колонію для неповнолітніх.

Коментарі вимкнені.