В ТНЕУ говорили про перетвореня економіки краю

Тернопільський національний економічний університет цього року святкує 45-річчя від часу створення. З нагоди цієї знаменної дати в альма-матері тернопільських економістів провели Всеукраїнську конференцію на тему «Інституціоналізація структурної політики на регіональному та муніципальному рівнях». За словами заступника міського голови Леоніда Бицюри, такі регіональні та муніципальні читання – перші у Тернополі. Заступник міського голови ознайомив науковців з презентацією Тернополя та провів аналіз проблемних господарських питань розвитку міста.

У ході доповідей, тим чи іншим чином, науковці торкнулися проблемних питань структурної політики органів місцевого самоврядування.

Йшлося про інституційні бар’єри у структурній політиці та шляхи їх подолання в умовах адміністративної реформи, технології реалізації регіональної та муніципальної структурної політики. Обговорили також кадрове забезпечення установ, які здійснюють ці перетворення в різних сферах, та досвід ЄС у розв’язанні даних проблем.

Серед різноманіття доповідей, мета конференції зводилася до простої суті – робота чиновників у сфері структурних перетворень, нові напрацювання та обмін досвідом у цій сфері.

Коментарі вимкнені.