Відтепер тернополянам буде тепло

10 жовтня у Тернополі розпочався опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав міський голова Тернополя Сергій Надал. Це рішення зумовлене не нормативними показниками середньої добової температури, які складають 8 градусів тепла. Розпочати опалювальний сезон в місті раніше на 5 днів вирішили для того, щоб впорядкувати систему теплопостачання і вийти на нормальні температурні параметри.

«Температурні норми на сьогоднішній день не вимагають початку опалювального сезону. За нормативами, середньодобова температура повинна бути 8 градусів тепла або менше. Проте ми врахували прогноз у найближчі дні – вже з четверга буде суттєве похолодання. Відповідно, щоб не охолоджувались житлові приміщення, садочки і школи, міський голова дав доручення розпочати опалювальний сезон 10 жовтня. Потрібно буде декілька днів, щоб вийти на температурні параметри, щоб система дала нормальний температурний режим. Якщо є якісь аварійні ситуації, вони за той час будуть ліквідовані. Ми розраховуємо, що комунальні служби міста, «Тернопільміськтеплокомуненерго» зокрема, вийдуть на оптимальний режим роботи у середу-четвер», – зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський.

Згідно розпоряджень міського голови, опалювальний сезон дозволили розпочати одночасно для лікувальних закладів, шкіл та дошкільних закладів міста, для населення та інших споживачів м. Тернополя. В будинках з індивідуальним газовим опаленням обігрів приміщень дозволили розпочати при відсутності лічильників газу. Рахуватиметься він з часу зняття пломб на опалювальній системі житлового будинку працівниками ПАТ «Тернопільміськгаз».

Коментарі вимкнені.