Вистраждані поетичні рядки через особисте «Я»

Чотири поетичні збірки подарував Володимир Хом’як Тернопільській обласній бібліотеці для молоді.

Хом’як Володимир. Сонцесвіт. Вірші – Тернопіль: Підручники і посібники, 2004. – 160 с.

Перша поетична книжка Володимир Хом’яка скомпонована з кращих поезій доробку, який автор творив кілька десятків літ. На її сторінках читач зустріне вірші високого поетичного звучання, духовну поезію, рядки про кохання. У ряді творів поет оспівує красу рідного краю, творить величальну найдорожчим людям – батькові та матері. Найприкметнішою рисою творчості поета є ліричність, яка завжди високо цінувалась істинними шанувальниками поетичного слова.

Хом’як Володимир. Дивограї серця. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 160 с.

До другої поетичної збірки Володимира Хом’яка увійшли здебільшого твори, які він написав за останніх три-чотири роки. Порівняно з попередньою книжкою «Сонцесвіт», вона багатогранніша за змістом, багатша за тематикою. Зокрема, автор доволі вдало поглиблює поезію громадянського звучання. Чимало творів порушують важливі теми сенсу людського життя, родовідних витоків, історії рідного краю, краси навколишньої природи… Як і в першій збірці, поет найбільше утверджує себе як лірик.

Хом’як В. Трояндою любов цвіте: Поезія.– Тернопіль: Воля, 2008. – 128 с.

Збірка поезій із поетичною назвою «Трояндою любов цвіте» – третя у творчому доробку Володимира Хом’яка. До неї увійшли в основному вірші, які автор написав упродовж останніх двох років. Як і у перших двох книжках, знайдемо тут палкі зізнання автора у вірності рідній Україні, разом з ним переживемо хвилюючі миті кохання, замислимось над метою свого життя… Твори цієї книги пронизані тонким ліризмом, філософською мудрістю, багаті на художню образність.

Хом’як Володимир. На прузі леза. – Тернопіль: Астон, 2010. – 164 с.

Вірші, вміщені у четвертій збірці Володимира Хом’яка «На прузі леза», розкривають багатогранність людського життя – із його справжніми цінностями і проблемами. Знайдемо тут твори, які оспіють славну минувшину рідного краю, щиру синівську любов до рідної землі, красу навколишньої природи…

Коментарі вимкнені.