Як у Тернополі проходив Кубок Західного Сектору зі скелелазіння

Тернопіль.13 лютого.
9-40. Скельний тренажер Ватра. В залі тихенько грає музика перші 2 учасника гріються біля UFO, організатори перевіряють апаратуру і розкладають документацію змагань.
9-41. В зал вривається Сергій Красовський і вигукує:”Звільніть місце для…” –  останні слова губляться у вирі людей, які вливаються до залу…
9-42. В залі чоловік 30 львів’ян з гірського клубу “Екстрем” на чолі з президентом клубу Сергієм Федірко, а також Оля Медведєва, Таня Шурубор, Кирил Гришко та інші Кияни. Всіх разом біля 40 осіб.

Переможці змагань

Експерти

1. Білий Віктор (Кам-Подільський) та Медведєва Оля (Київ)

2. Гришко Кирил (Київ) та Муляр Марія (Кам-Подільський)

3. Шафранський Ярослав (Кам-Подільський) та Василенко Наталя (Львів)

Аматори

1. Василенко Павло (Львів) та Шурубор Таня (Київ)

2. Сомик Андрій (Львів) та Красовська Олена (Львів)

3. Бойко Юрій (Івано-Франківськ) та Сердюкова Лариса (Львів)

Діти та Юнаки

1. Березка Адам (Чернівці)

2. Ковальчук Саша (Тернопіль)

3. Федірко Данило (Львів)

Повні протоколи змагань

Учасники змагань.

Згідно протоколів у змаганнях прийняли участь 69 (видано на руки 73 карточки учасника!?) скелелазів зі Львова, Рівного, Тернополя,  Кам”янець-Подільського, Чернівців, Івано-Франківська, Києва та Харькова. Якщо до списку скелелазів додати кількість суддів, представників телебачення, глядачив, тренерів то в залі було більше 90  чоловік.

Головна ідея змагань:

1.Позмагатись зі своїм лімітом. Попрацювати на максимальну силу. Кількість пролазів була викреслена зі списку, залишилась тільки якість.
2.Виявити Експертів-Амбалів і у фінальній частині змагань побачити їх вишукане, потужнє і видовищне лазіння не обтяжене марафонським пролазом великої кількості середніх болдерів у фестивалі.
3.Надати можливість Аматорам прийняти участь у “своєму фіналі”  і отримати досвід та драйв від спортивного онсайт-лазіння.
4.Все вищеперераховане провести в один день.

Правила змагань

Після публічного обговорення фінальної частини змагань і враховуючи побажання всіх меншин (тобто осіб малого зросту:) народились правила цих змагань:

1. Змагання складались з 2 частин: фестиваль – лазіння редпоінт та фінали – спортивне лазіння ротаціями (5хв ліземо, 5хв відпочиваємо.Старти закриті).
2. У фестивальній частині був проведений відбір та розподіл на Експертів та Аматорів.
3. У Лігу Експертів попадав той хто проліз залікових 4 болдера, сума  яких складала 120 балів для чоловіків і 85 балів для жінок.
4. У Лігу Аматорів попадали всі інші, хто не показав вище вказані результати.
5. Фінальна частина обмежувалась квотою у 10 осіб (5чол+5жін) у Експертів та 10 (5чол+5жін) у Аматорів.
6. У випадку якщо у лізі бракує фіналістів жінок іх квота доповнюється чоловіками і навпаки :))).
7. У фіналі Експертів  прийняли участь  7 чоловіків та 3 жінки.
8. У фіналі Аматорів  прийняли участь 5 чоловіків та 5 жінок.
9. Всім хто попав у лігу Експертів присуджується звання “Амбал Західного Сектора 3-го ступеню”

Підготовка до змагань

1. Спеціально до змагань в дуже стислі терміни була збудована нова площина (35град) та розширена перша площина нашого тренажеру. Це дозволило провести  змагання у такому форматі. Тепер площа нашого  тренажеру налічує приблизно 110 кв.метрів.

2. ФМТ-holds представили свій новий сет “Грибочки”, який готували спеціально для змагань біля 10 місяців. Унікальність цих зачіпок полягає в тому, що це  справжні лісові гриби, які ростуть на деревах. Природа подарувала нам ці форми. Ми тільки перетворили їх у зачіпки. Докладніше про “Грибочки” буде в наступних новинах.

Організатори змагань

Хочу висловити подяку, респект і уважуху стійкості і силі духу: Віталіку Возняку, Ігору Іванині, Андрію Плішко, Миколі Поповичу, Руслану дністрянському, Олегу Шуперу, Юрію Павкіну. Ці люди пезпосередньо займались будівництвом тренажеру і організацією змагань. Більшість з нас “скосив” грип, простуди та бронхіти. Напівхворі тілом, але здорові у стимулах і мотиваціях ми будували тренажер, відливали нові зачіпки і придумували болдери. Рівно 2 тижні ми працювали день в день по 10-12 годин. Додому приходили тільки спати і істи. Старались для того щоб наше спільне Свято відбулось.

Відвідувачи нашого тренажеру

Подяка всім хто прийняв фінансову участь у розбудові нашого тренажеру. Імена та приізвища учасників проекту розбудови (хто здавав гроші на будівництво і будував) будуть викарбовані на фанері новго блоку і будуть зберігатись для наступних поколінь  скелелазів.

Підготовники болдерів

Андрій Плішко, Віталій Возняк, Юрій Павкін, Ігор Іванина

Головний піар-менеджер змагань Олена Красовська.

Музичний супровід

50% плейлиста було сформовано учасниками змагань. Активні учасники музичної підбірки: Олена Красовська, Оля Ящук, Оля Краєвська, Вася Веретюшкін та інші.

Акустичний центр від Сергія Сиротюка

Пошта від Валентина
На передодні Дня Святого Валентина на змаганнях працювала поштова служба “Валентинки”. У скриньку з сердечками можна було положити сердечко з написаним власноруч побажанням для будь-якої людини на змаганнях. По завершенню змагань всі сердечка та листи були передані адресатам. Лідери в отриманні валентинок – Сомик Андрій і Вікторія Петрів.Пошту від Валентина , від ідеї до реалізації, організвали  Ковальчук Аня та Саша наші наймолодші відвідувачі тренажеру.

Коментарі вимкнені.