Як в Тернополі пікетували обласну прокуратуру. Фото

У вівторок, 28 грудня активісти Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина та представники інших опозиційних сил обласного та міського рівнів пікетували обласну прокуратуру. «Ганьба злочинній владі!», – вигукували протестуючі та вимагали зупинити репресії та переслідування проти лідерів опозиції в Україні.

Очевидне згортання демократії, свободи слова та політичні репресії та арешти не можуть залишитися без уваги громадськості. Кримінальні дії антиукраїнської влади стали поштовхом до спільних протестних акцій демократичних політичних сил на Тернопіллі, ці злочинні дії повинні сколихнути і стати поштовхом до згуртування всіх небайдужих громадян нашої держави.

«Сьогодні як і минулого тижня ми зібралися не просто відстоювати своїх політичних лідерів, а для того, щоб не дозволити  остаточно вбити демократію, свободу слова, мову та незалежність нашої держави», – зазначив під час свого виступу заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

За словами Володимира Бойка, прокуратура розпочала терор і на Тернопіллі. Так, сільських голів та керівників районних організації ВО «Батьківщина» викликають в органи прокуратури  для надання пояснень з приводу отримання амбулаторіями автомобілів для сільської медицини (які селам та селищам Тернопілля надав Уряд Юлії Тимошенко).

«Янукович намагається придушити громадську активність тернополян, а тому присилає керувати областю або кадрових міліціонерів або кадрових комуністів», – наголосив Володимир Бойко.

Враховуючи, що до Нового Року залишилося декілька днів, учасники акції принесли з собою три ялинки. Спеціально для Пшонки – Генпрокурора,  Хорошковського – керівнику СБУ, та Могильова – міністра внутрішніх справ України ялинки прикрасили іграшковими пістолетами та наручниками, як символ діючого репресивного режиму в державі.

Коментарі вимкнені.