Землетрус у Японії: загиблих більшає, Токіо горить (відео)

Серія потужних землетрусів, що сталися сьогодні біля берегів японського острова Хонсю, привела до нових потужних руйнувань і жертв в регіоні. За останніми даними, число загиблих досягло вже п’яти чоловік і продовжує зростати, загальне число поранених і постраждалих досі залишається невідомим.

Крім того, японська столиця Токіо, за свідченнями очевидців, обійнята полум’ям. У місті горять десятки офісних будівель і житлових будинків. Також у вогні знаходиться портове місто Сендай, яке окрім цього накрила ще і хвиля руйнівного цунамі заввишки в 10 м.
Потужні підземні поштовхи в Японії вже привели до розриву дротів і припинення постачань електроенергії. Як повідомляється, в японській столиці Токіо 4 млн житлових будинків залишилися без електрики. Крім того, на нафтопереробному заводі поблизу Токіо почалася потужна пожежа. Власті прибережних префектур на острові Хонсю проводять екстрену евакуацію жителів. Вже оголошено про негайну евакуацію 20 тис. чоловік в префектурі Вакаяма. Крім того, в Токіо закритий міжнародний аеропорт Наріто.

Тим часом, влада Японії закликає населення зберігати спокій. З відповідною заявою виступив прем’єр-міністр Японії Наото Кан, який пізніше сьогодні повинен провести прес-конференцію, присвячену підземним поштовхам. Крім того, уряд обіцяє вислати рятувальників в регіони, що постраждали для допомоги в розборі завалів і порятунку людей.

Острів Хонсю не перестає трясти – число зафіксованих землетрусів досягло вже 16. Сила останніх поштовхів склала, за даними Національної геологічної служби США, від 5,6 до 6,1 за шкалою Ріхтера, вогнища землетрусів знаходяться на глибині від 15 км. до 45,3 км.

Магнітуда найпершого землетрусу, що став найбільш сильним, склала 8,9. Воно почалося в 7:46 за київським часом, а всі інші відбувалися практично безперервно впродовж більш ніж двох годин. Найближче від епіцентрів знаходяться міста Міто і Токіо – 35 км. і 67 км. відповідно.

За оцінками експертів, сьогоднішні поштовхи могли стати найсильнішими у Японії за останні 20 років.
Нагадаємо, всього кілька днів тому, 9 березня, в Японії стався землетрус магнітудою 7,2. Підземні поштовхи відчувалися на території 23 з 47 префектур Японії, включаючи Токіо. Епіцентр землетрусу розташовувався в Тихому океані біля північно-східного узбережжя острова Хонсю, вогнище – на глибині 10 км під морським дном.

У результаті землетрусу ніхто не постраждав, проте стихійне лихо призвело до тимчасової зупинки швидкісних потягів “Синкансен” в префектурах Аоморі, Міяги і Фукусіма. АЕС у префектурі Міяги, на яку припав основний удар стихії, не постраждала і продовжила роботу в штатному режимі.

Відзначимо також, раніше повідомлялося, що 19 березня ц.р. Місяць підійде до Землі на найближчу відстань, починаючи з 1992 р. Супутник наблизиться до поверхні планети на відстань 356,5 тис. км. За твердженням ряду вчених, подія, яку астрофізики і фотографи чекали аж 19 років, загрожує світу природними катастрофами.

У переддень наближення Місяця вчені дають тривожні прогнози про те, що воно може викликати серйозні зміни земного клімату що, у свою чергу, спричинить за собою землетруси і вулканічну активність по всьому світу.

Попередні фази максимального зближення нашої планети і її космічного супутника відбувалися в 1955, 1974, 1992 і 2005 рр. Саме в ці роки метеорологи фіксували екстремальні погодні умови, які потягли за собою низку масштабних природних лих. Так, потужне цунамі, яке забрало життя тисяч людей в Індонезії, відбулося всього за два тижні до перигеєм в січні 2005 р. А під час святкування католицького Різдва в 1974 р. циклон Трейсі спустошив австралійське місто Дарвін.

За матеріалами РБК

-1 thoughts on “Землетрус у Японії: загиблих більшає, Токіо горить (відео)

  • 14:00 | 11.03.2011 о 14:00
    Permalink

    Боже великий єдиний, нам Україну храни…

  • 22:01 | 13.03.2011 о 22:01
    Permalink

    ..нам потрібно молитись і надіятись на Боже Мидосердя і Спасення((
    ..настав час..кінець світу..кайтесь люди добрі!!! кінець вже близькО!!!!

  • 17:59 | 14.03.2011 о 17:59
    Permalink

    ну….думаю про кінець світу не варто….не варто спішити з висновками…Але ці всі події…нам потрібно застановитися і згадати про Бога….чому він нам посилає ці катаклізми – щоб попередити,щоб ми схаменулися і негрішили!!!
    Зараз час посту – українці,підіть до церкви і щиро помоліться Господу!І тоді нас омине лихо!Він милосердний!!!

    я тепер особисто буду постійно молитися і за Україну,і за інші країни – щоб їх не зачіпили ці жахливі події…Але зробити все на краще ми зможемо тільки разом – задумайтеся!

  • 18:33 | 14.03.2011 о 18:33
    Permalink

    так..це саме основне..Бог дає нам попередження, щоб ми схаменулись!!
    Його любов безмежна..але нам потрібно цінувати її..
    а про катаклізми..я гадаю, що це ужас(((..в мене немає слів..цее дуже страшно..дуже шкода цих людей..аж сльози на очах..

  • 18:42 | 14.03.2011 о 18:42
    Permalink

    так…це дійсно дуже страшно.Любі українці,що читають цей форум і ці повідомлення – не залишайтеся байдужими!!!Не пропустіть це повз вуха!Уважно прочитайте і дослухайтесь до цих слів!!! Неважко покаятися,схаменутися і помолитися за наше благо!!!
    Благаю всіх свідомих українців – уміймо вчитися на помилках інших – щоб нас не достигла доля японців – підімо до церкви і ЩИРО помолімся!

  • 23:58 | 16.03.2011 о 23:58
    Permalink

    Владні мужі України!Покайтесь! Вам є в чому каятись!Не збурюйте БОЖИЙ гнів!Не знущайтеся над своїм народом!Все награбоване буде знищене БОГОМ!А ми, українці,спільно і щиро молімося!!!!!!

  • 14:27 | 22.03.2011 о 14:27
    Permalink

    Причом тут БОг?? всі ми здохнем, такшо варто прожити ці “останні дні”, хоч вчені кажуть шо ми помрем від того шо нас сонце спалить, через кілька мільярдів років. Такшо давайте жити так як хочем. 😉

Коментарі вимкнені.