У Тернополі “побилися” бармени
На перший щорічний конкурс барменів, який проводився 20 травня в ТРЦ «Подоляни» у Silver Cub, завітали представники львівської школи барменів «Promix», а також представник Європейської Кавової Асоціації «SCAE» та Всеукраїнської Асоціації Барменів «AYBA» Олег Букрей.
За словами заступника ген-директора ТРЦ «Подоляни» Тетяни Чубак, метою заходу є розкрити мистецтво бар-тендера, підняти рівень професійності ресторанного життя.
– Бар, ресторан – це не лише наявність дошки з напитками. За дошкою повинна стояти людина, яка знає, що в неї за спиною і що з цим робити, – розповідає викладач школи барменів Ігор Ящишин. – В Україні бармен – це транзитна професія. Переважно її представляють студенти, які підробляють у вільний від навчання час. Натомість, в Європі бармени – це люди від 30 років, які серйозно займаються своєю справою.
Олег Букрей поділився своїми професійними знаннями про кавові напитки: «Якщо вживати каву правильно, вона не є шкідлива для організму, а навпаки покращує стан людини. Кожен має свою рекомендовану дозу кави. Як відомо, цей напій вимиває з організму кальцій та спричинює обезводнення. Тому перед її вживання потрібно випити стакан води. А кавоманам слід приймати певну дозу кальцію. Тоді можна спокійно смакувати кавовими напитками.»
Загалом конкурс барменів подібний чимось до бойового мистецтва. Але його програма не розрахована на те, що переможе сильніший. Головне – це створення святкового настрою, який панував у кожному куточку ТРЦ «Подоляни».
Оксана Бучко, Погляд
Коментарі вимкнені.