“Громадський бюджет” – дійсно новий і революційний, прозорий майданчик для активних тернополян, – Іван Сороколіт

5 3 4 2 viber-imageПроект “Громадський бюджет” – дійсно новий і, я б сказав, революційний, прозорий майданчик для активних тернополян, котрі бажають поборотись за бюджетні кошти під реалізацію власної ідеї. Загальний “призовий фонд” (сума коштів для реалізації усіх проектів-переможців) попередньо планується на рівні 5 млн.грн.
Особисто долучився до даної ініціативи для того, щоб у реалістичності, доступності, чесності та прозорості цього першого тернопільського аукціону ідей. Завдяки цій позитивній змагальності у Тернополі цей проект впроваджується на рік швидше ніж планувалось.
Певна конструктивна конкуренція по його запуску між міським головою, виконавчим апаратом міськради і депутатами допомагає реалізувати швидше, якісніше, прозоріше.
Звичайно, у перший рік реалізації проекту будуть помилки і здобуття досвіду. Але набивши гулі, переконаний, що у 2017 році ми врахуємо усі недоліки та недопрацювання.
Доповню трішки голову номінаційного комітету та співавтора рішення про “Громадський бюджет” Назара Зелінка, і зазначу, що на вчорашньому (вже другому) засіданні номінаційного комітету присутні, крім самого Назара, його члени Юлія Ковальчук (заступник голови комітету, представник громадських організацій), Тетяна Корчак (секретар комітету, начальник управління економіки ТМР – саме пані Тетяна з боку виконавчих органів ТМР витрачає немало часу та зусиль на “гром.бюджет”), Вероніка Дякович (молодіжний мер тернополя), Святослав Абрам’юк (представник громадських організацій – був відсутній, але підтримав ініціативи), Надія Кучер (начальник фінансового управління ТМР), Вікторія Шараскіна (депутат ТМР), Ігор Турський (депутат ТМР) обговорили та спільно прийняли ряд технічних й організаційних рішень, основними серед яких є:
1) збір пропозицій (проектів) від тернополян відбуватиметься з 1-го по 31-ше жовтня;
2) аналіз зібраних проектів відбуватиметься з 1-го по 7-ме листопада;
3) голосування – з 8-го по 21-ше листопада;
4) на великі проекти (від 100 тис.грн. і до 1млн.грн.) всього виділяється 4млн.грн. (тобто переможців може бути мінімум 4 – по 1млн.грн. і максимум 40 – по 100тис.грн.);
5) на малі проекти (від 1000грн. до 100тис.грн.) всього виділяється 1 млн.грн. (відповідно переможців може бути не менше 10-ти).

Слідкуймо за інформацією від голови ном.комітету Назара Зелінки, новинами в ЗМІ, соціальних мережах та на сторінці – https://pb.rada.te.ua/

Окрема похвала розробникам програмного модуля. Реалізація дуже якісна.

Депутат міської ради Іван Сороколіт

Коментарі вимкнені.