Полуниці влітку – здоров’я взимку

Якщо щодня їсти полуниці, зміцняться імунна система й стінки судин. Ці ягоди мають потужну протизапальну і протимікробну дії. Їх використовують для лікування запальних захворювань носоглотки й ліквідовують неприємний запах з рота. Полуниці придушують розвиток вірусу грипу. Так що, ласуючи солодкими ягодами в літню спеку, ви забезпечуєте собі здоров’я в зимову холоднечу.

Зазвичай полуниці їдять свіжими. Вони є ідеальним доповненням до молочних продуктів, йогуртів, збитих вершків і сиру. Але не полінуйтеся і приготуйте кілька полуничних десертів – не пошкодуєте.

Кошички з полуницями

250 г листкового бездріжджового тіста, 250 г нежирного сиру, 300 г полуниць, кориця, 1 ст. ложка меду, 1 невеликий лимон (зняти цедру, сік вичавити), 100 мл вершків 33%, цукор – до смаку.

Тісто розморозити і тонко розкачати, вирізати кола на 1 см більшого діаметру, ніж формочки. Викласти кола тіста у форми для кексу (їх змастити холодною водою), притиснути тісто до дна й боків, зайве тісто зрізати.

Викласти зверху шматок пергаменту, насипати трохи квасолі або рису.

Розігріти духовку до 180°С. Випікати, поки краї не зарум’яняться, зняти вантаж і пекти ще хвилини 3. Злегка остудити, зняти з форми й повністю остудити.

Змішати сир з медом і соком лимона. Збити вершки на пухку масу й потроху додавати сир.

Посипати кошички корицею. Викласти ложкою сирний крем.

Зверху прикрасити полуницями й цедрою лимона.

Полуничний торт

Бісквіт: 9 яєць, 1,5 склянки борошна, 1,5 склянки цукру, 2 ст. ложки розпушувача.

Заварний крем: 800 мл молока,

2 яйця, 1,5 склянки цукру, 7-8 ст. ложки борошна, 150 г вершкового масла, ваніль.

Начинка: 500 г полуниць.

Додатково: склянка 250 мл, форма діаметром 32 см.

Для крему перемішати 1 склянку молока, яйця, цукор і борошно, вилити цю суміш в кипляче молоко, яке залишилося, заварити, постійно перемішуючи. Як закипить, зняти з вогню, додати ваніль. Коли охолоне, збити з вершковим маслом.

Для бісквіта збити білки на стійку піну, додавати потрохи цукор, потім жовтки й борошно з розпушувачем. Вимішати і випікати при 170°С. Як охолоне, розрізати бісквіт надвоє, просочити сиропом (кип’ятити 1 склянку води з 2 ст. ложками цукру 5-7 хвилин).

Змастити перший корж кремом і викласти на різані полуниці.

Другий корж покрити кремом, прикрасити полуницями й тертим шоколадом.

Коментарі вимкнені.