Полуниці влітку – здоров’я взимку
Якщо щодня їсти полуниці, зміцняться імунна система й стінки судин. Ці ягоди мають потужну протизапальну і протимікробну дії. Їх використовують для лікування запальних захворювань носоглотки й ліквідовують неприємний запах з рота. Полуниці придушують розвиток вірусу грипу. Так що, ласуючи солодкими ягодами в літню спеку, ви забезпечуєте собі здоров’я в зимову холоднечу.
Зазвичай полуниці їдять свіжими. Вони є ідеальним доповненням до молочних продуктів, йогуртів, збитих вершків і сиру. Але не полінуйтеся і приготуйте кілька полуничних десертів – не пошкодуєте.
Кошички з полуницями
250 г листкового бездріжджового тіста, 250 г нежирного сиру, 300 г полуниць, кориця, 1 ст. ложка меду, 1 невеликий лимон (зняти цедру, сік вичавити), 100 мл вершків 33%, цукор – до смаку.
Тісто розморозити і тонко розкачати, вирізати кола на 1 см більшого діаметру, ніж формочки. Викласти кола тіста у форми для кексу (їх змастити холодною водою), притиснути тісто до дна й боків, зайве тісто зрізати.
Викласти зверху шматок пергаменту, насипати трохи квасолі або рису.
Розігріти духовку до 180°С. Випікати, поки краї не зарум’яняться, зняти вантаж і пекти ще хвилини 3. Злегка остудити, зняти з форми й повністю остудити.
Змішати сир з медом і соком лимона. Збити вершки на пухку масу й потроху додавати сир.
Посипати кошички корицею. Викласти ложкою сирний крем.
Зверху прикрасити полуницями й цедрою лимона.
Полуничний торт
Бісквіт: 9 яєць, 1,5 склянки борошна, 1,5 склянки цукру, 2 ст. ложки розпушувача.
Заварний крем: 800 мл молока,
2 яйця, 1,5 склянки цукру, 7-8 ст. ложки борошна, 150 г вершкового масла, ваніль.
Начинка: 500 г полуниць.
Додатково: склянка 250 мл, форма діаметром 32 см.
Для крему перемішати 1 склянку молока, яйця, цукор і борошно, вилити цю суміш в кипляче молоко, яке залишилося, заварити, постійно перемішуючи. Як закипить, зняти з вогню, додати ваніль. Коли охолоне, збити з вершковим маслом.
Для бісквіта збити білки на стійку піну, додавати потрохи цукор, потім жовтки й борошно з розпушувачем. Вимішати і випікати при 170°С. Як охолоне, розрізати бісквіт надвоє, просочити сиропом (кип’ятити 1 склянку води з 2 ст. ложками цукру 5-7 хвилин).
Змастити перший корж кремом і викласти на різані полуниці.
Другий корж покрити кремом, прикрасити полуницями й тертим шоколадом.
Коментарі вимкнені.