Вкладникам Родовід Банку обіцяють щось заплатити – як не до Дня Дурня, то до 1 Мая

Національний банк України прогнозує початок виплат вкладникам Родовід Банку через Державний ощадний банк України (Ощадбанк) до початку травня.

Про це заявив заступник глави Нацбанку Ігор Соркін на зустрічі з ініціативною групою вкладників Родовід Банку у понеділок, повідомляє прес-служба НБУ.

“На сьогодні вже розроблено проект спільної постанови уряду і Національного банку, щодо строків та порядку виплат цих коштів. Постанова завізована службами Кабінету міністрів і в середу виноситься на засідання уряду”, – повідомив він.

При цьому Соркін наголосив, що після прийняття відповідної постанови буде необхідно “підготувати та передати реєстри вкладників з Родовід Банку до Ощадбанку, провести роботу щодо закріплення вкладників за відповідними відділеннями для того, щоб це було комфортно кожному вкладнику”.

За даними НБУ, представники вкладників Родовід Банку висловили розуміння складності вирішення проблеми повернення вкладів і готові почекати деякий час, поки Родовід Банк і Ощадбанк вирішать всі технічні моменти, пов’язані з передачею реєстрів.

Сторони домовилися про проведення наступної зустрічі 30 березня, після засідання Кабміну.

Як відомо, вкладниками Родовід Банку є більш ніж 260 тисяч фізичних осіб, заборгованість яких обліковується майже на 500 тисячах рахунків.

Коментарі вимкнені.