У Тернополі саджанці від 15 грн.

Багіра, Флоріна, Кюре та Шпанка – такі незвичні сорти плодових дерев та кущів продають цьогоріч на центральному ринку Тернополя. За саджанець яблуні продавці просять в середньому 20 гривень, інші дерева трохи дорожчі. Попри те, що досвідчені садівники радять садити дерева восени, на ринку активно ведуться весняні торги, повідомляє TV-4.

Вирощуванням саджанців плодових дерев та кущів родина пані Галини займається вже сім років. За цей час в асортименті, окрім звичних сортів, з’явилось чимало нових.

– Яблуні маємо до 26 сортів, груші – 5 сортів, черешні – 4, морву, кущів багато маєм: агрус, смородину, порички, розповідає продавець саджанців Галина ГАЙДА.

Саджанець яблуні на ринку коштує в середньому 20 гривень, груші, черешні, вишні, сливи чи персика – 25. Плодові кущі дешевші, за них просять по 15 гривень. Віднедавна асортимент поповнився ще й декоративними кущами. За день, розповідає пані Галина, можна продати й до ста дерев. Та бізнес такий потребує чимало затрат і часу. Щоб виростити саджанці, розповідає жінка, треба два роки. Аби ця клопітка праця не пропала і дерево прийнялось, разом із товаром її покупці отримують консультацію.

 

– Саджанці краще садити осінню, тому що більша гарантія, що приймуться, багато вологи в землі, тому приймаються краще. Весною мало вологи в землі, треба рано і ввечері поливати. Не полиєш вчасно – приймається тупіше і росте, – радить Галина ГАЙДА.

Коментарі вимкнені.