Сільська рада в Тернопільському районі дасть місцевій молоді 100 тис. грн. на поїздку в Болгарію

Головним у питанні внесення змін до бюджету на черговій сесії Байковецької сільської ради, яка відбудеться 3 липня ц.р., буде питання щодо виділення коштів на поїздку на міжнародний фольклорний фестиваль у Болгарію народному аматорському ансамблю танцю “ГлоріяБай” БК с. Байківці (художній керівник – Лілія Вельган). Про це повідомив Байковецький сільський голова Анатолій Кулик.

— Ми пам’ятаємо вагомий здобуток ансамблю “ГлоріяБай” на міжнародному фестивалі у Болгарії у 2012 році, — сказав Анатолій Кулик. — І хоч байковецький будинок культури нині перебуває на балансі відділу культури Тернопільської РДА, докладемо усіх зусиль, щоб наші талановиті діти показали свої вміння у Європі. Наразі чимало учасників “ГлоріяБай” ще не виготовили закордонні паспорти, треба встигнути і відкрити візи. Ми з депутатами будемо вносити у відповідну програму Байковецької сільської ради зміни щодо виділення коштів на поїздку із загального фонду. Йдеться про 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, 24 серпня 2012 року під час ІІ Міжнародного багатожанрового дитячого фестивалю “Сузір’я Несебра” в м. Несебр у Болгарії народний аматорський ансамбль танцю “ГлоріяБай” БК с. Байківці у номінації “Народний танець” серед колективів 9 країн світу здобув третє призове місце.

Цього разу молодшу (14 учасників) і старшу (12 учасників) групу народного аматорського ансамблю танцю “ГлоріяБай” БК с. Байківці запросили на Міжнародний фольклорний фестиваль “Нестія. Чорноморські зірки-2015”, який відбудеться 5-15 серпня ц.р. у Болгарії.

Щодо інших питань порядку денного сесії: у проекті Байковецької сільської ради є програма, яка передбачає купівлю 10 шкільних парт для першокласників, які прийдуть у Байковецьку ЗОШ І-ІІ ст. 1 вересня цьогоріч. Приблизна вартість одного комплекту парт – 1000 грн.

Ірина Юрко.

 

Коментарі вимкнені.