Черговий злочин у тернопільському парку

Минулої ночі, в парку культури та відпочинку «Національного відродження» стався черговий злочин. Парківський сторож за наказом  свого директора цинічно вбив сімох цуценят, яких два тижні тому народила безпритульна  сучка.

Бідолашне песеня  ощенилося уперше поруч з ракушкою Співучці, поза якою, праворуч, біля джерела, зробила  лежанку для малюків.

Місцеві завсідники парку, небайдужі, добрі люди щодня підгодовували хто чим зможе вухату мамку,  біля неї завжди збиралися діти, які теж намагалися сунути їй ласощі. За недовгий час своєї материнської вахти, безпритульне песеня, яке  мешкає у парківській зоні понад рік, стала істотою загальної турботи. Без сумніву, що весь виводок у кількості вісім цуценят, був би розібраний піклувальниками але…

В котрий раз в Тернополі свідомо, підло вбивають беззахисних тварин. Жахає те, що такий вчинок зроблено не потенційними злодіями, садистами або сатанистами.

Наказ віддано жінкою, керівником культурного закладу, яка нещодавно очолила парківську господарку.

Треба  відмітити, що результати її роботи викликають все більш зростаюче незадоволення у населення.

Відвідувачі двох мікрорайонів вже забули? що таке культурні заходи у вихідні та свята. Половина парку вирублено, фруктова частина дерев у занепаді. Центральну клумбу годинник з гербом міста зпаплюжено ще з минулого року.

Біля вірменської пивнички сяє величезна яма

Кущі засипані шприцами наркоманів, горілчаними пляшками, варвари знищили  знаряддя на спортмайданчику, на лавках вечірні  пиятики та  відверта підліткова еротика.

Дійсно, незадовільну роботу керівника культурного закладу можна виправдовувати різного роду причинами .

Але як можна пояснити протизаконний, антилюдський  вчинок вбивства беззахисних малюків?

Невже важко взяти до рук телефон і подзвонити до відповідної служби з метою надання допомоги в організації притулку безпритульним  песенятам, якщо самі не вимозі організувати парківський зоокуток?

Роблячи  варварське беззаконня, таки чиновники є  справжніми диверсантами, які власними підлими справами свідомо  підривають умови договору про асоціацію з Євросоюзом, затримують наш поступ у світове співтовариство, в якому життя кожної тварини або рослини має охорону чинного законодавства.

Не вмієш, не хочеш працювати, а тим більше у сфері культури – геть з посади. Дай можливість іншим будувати наше цивілізоване  майбутнє.

Сергій Марчук

Коментарі вимкнені.