Мозаїка від Дзвінки Торохтушки

Ось і літо проминуло. Тепла погідна осінь починає свою неквапливу ходу. Осінь – вона трохи кокетка. Малюється в яскраві кольори, одягається строкато і, чисто мала на увазі, що про неї люди скажуть. Бо людям не до неї. На часі наймасовіша подія року, котра об`єднує родини і дарує відчуття радості від спільної праці – всенародна акція “Картопля-фест”. Але, окрім картоплі, на грядках ще підстигає трохи іншої городини. Яскравої і кольорової, як осінь. І так хочеться її зберегти до зими. Отже : “Мозаїка”.

Баклажани – 5 кг, перець – 3 кг, помідори – 4 кг, часник – 4 великі головки, кріп і петрушка – по 1 пучкові,брусниця – 1 кг, олія – 0,5 л, оцет – 0,5 л, сіль – 10 ст.л, цукор – 15 ст.л. (можна більше), перець мелений, перець духмяний, лавровий лист, гвоздика і “консервативний букет”.

Обсмажуємо в олії часник, додаємо порізані баклажани. Просмажуємо, щоб баклажани трохи “засмагли”. Потім кладемо , порізаний перець. Тушкуємо на середньому вогні до напівготовності. Тим часом перемелюємо помідори і додаємо їх до каструлі. Розмішуємо.

Докладаємо порізану зелень, сіль, цукор і спеції. Тушкуємо хвилин 20, після чого засипаємо брусницю.

Хтось спитає : навіщо в такій консервації ягоди? Чесно : не знаю. Вони в мене просто були – це раз. І два – вийшло неймовірно смачно. Брусниця додала трохи цікавого аромату і природню кислинку, черезщо потрібно було менше оцту.

 Отже, варимо ще хвилин 10 і швиденько розливаємо в гарячі, стерилізовані банки. Закутуємо в ковдру і лишаємо так для сухої стерилізації до охолодження.охолодження.

Коментарі вимкнені.