Хронічна «родзинка» Тернополя, або Як завзято «розремонтовують» місто

dem002

Продовжуючи тему діяльності ПП «Благоустрій» очолюваного депутатом міської ради п. Гевком, та ремонтів дворів будинків, фахівці «ДемАльянсу» ознайомились із ситуацією на місті та поспілкувались із мешканцями району.

Висновки невтішні. Місто завзято «розремонтовують», при чому містянам помпезно, з залученням прикормлених ЗМІ показують тільки верхню бутафорію. А ми побачили із чого це роблять. Чомусь конструкції покриття при таких ремонтах аж занадто економні в порівнянні з вимогами державних стандартів, а дечого і не вистачає. Цікаво, чи ця економія відображена у вартості матеріалів та виконаних робіт? Чи бачить хтось зелені, акуратно підстрижені газони висіяні при ремонтах, мабуть, їх з’їли голодні чиновники, адже логічно, щоб будувати свої палаци чи виплачувати проценти на дорогі авто вони повинні не їсти, а використовувати усю зарплату і не тільки свою, а й родини.

dem001

Сліпучою раковою пухлиною на фасаді будинку по вул. 15Квітня, 21, на висоті четвертого поверху видніється, так звана прибудова, схожа на шпаківню. Через неї мешканці квартири поверхом нижче тепер не забезпечені нормативною тривалістю сонячного освітлення, тобто живуть в нежитловому приміщенні, а це порушення будівельних та санітарних норм. Мешканці, котрі живуть вище терплять від замокання своїх стін та появи плісняви (можливо, й грибка) на своїх стінах. Окрім того постійний шум від опадів та падіння облицювальної плитки на металеве покриття є фактично тортурами. Але чому судове рішення по демонтажу цієї «прибудови» не виконує ПП «Благоустрій» уже майже десяток літ?

Те що, у нашій країні, суд мовчить про невиконання свого рішення це питання уже риторичне. Але те, що техніку для демонтажу цієї конструкції досі везуть усі ці роки із Чехії чи Словаччини (а чому не з Бразилії?) це ще одна перлина пояснень чиновників цієї міської влади, фантастика чи ні?

Підійти до контейнерного майданчика мешканцям, котрий встановлюють під вікнами двох житлових будинків теж без акробатичних навиків не просто. Тротуар різко обривається протипішохідною перешкодою, так званою, облюбованою мером, – екопарковкою. Цей бар’єр щоденно змушені долати діти та їх батьки по дорозі до 26 та 27 шкіл і до дитячих садків. Цей ідіотизм уже став хронічною «родзинкою» Тернополя і заслуговує занесення в герб, якщо не міста то міського голови точно. Адже згідно норм на тротуари, щілини між тротуарними плитами чи у різного виду решітках повинні бути не більше 1,3 х 1,3 см. а не величиною в розмір дитячого взуття, та й дорослі там неодноразово застрягали. Як вийти жінці з авто на каблуках на цю стоянку не зрозуміло. Потужність стоянки перевищує будь-які санітарні та протипожежні вимоги щодо відстаней до вікон житлових будинків.

Стосовно закриття існуючих сміттєпроводів у багатоповерхових будинках то це, мабуть, уже є злочином проти мешканців таких будинків. Адже будівельні норми це не дозволяють, а санітарні норми зобов’язують отримувати не таке погіршення умов проживання згоду усіх мешканців, при чому тоді слід виконати будівництво окремого ліфта для перевезення відходів і забезпечення усіх квартир утилізаторами, а де таке бачили Тернополяни. Це мабуть таки годівниці для тих же голодних чиновників на Тойотах та Лексусах котрі по ночам виповзають із своїх палаців втамувати голод.

Окрім того виявляється що у житлових будинках, ніби за недогляду а швидше за все за мовчазної згоди ПП «Благоустрій» захоплюються підвальні та цокольні приміщення окремими ділками, незважаючи на те, що ці приміщення належать усім власникам та співвласникам приміщень цих будинків.

dem003

Окремим питанням до правоохоронних органів є надання в оренду синові, пані Гевко земельної ділянки, яка була гарантована Законодавством України та державними нормами мешканцям району для обслуговування житлового фонду. При чому земельна ділянка була з приміщеннями. Зараз вона надана в суборенду для будівництва багатоквартирного житлового будинку «Креатор –Буд». При чому ці рішення приймались як з кулемета що сесії.

І знову нам приходиться звертати увагу «фахівців» міської ради та тикати їх обличчям у Законодавство України, у норми, стандарти та й взагалі вказувати на азбучні знання, котрими повинні володіти працівники міської ради за своїми посадами та фахом. Ми щораз переконуємось, що у теперішнього міського голови фаховість є негативним фактором при призначенні на посаду а тільки ціниться ініціатива у розробках схем порушення Законодавства та норм з метою «дерибану» майна громади чи створення корупційних схем.

То ж коли наїдяться «бідні» чиновники та їх свита, а може краще позбавити їх тягаря «НАЖИТОГО» непосильним трудом та передати на плечі громади а їх посадити на казенний харч, – а то надірвуться?

Коментарі вимкнені.