“Ми переросло не тільки чинну владу, але й опозиційних політиків”, – тернополянин з Майдану

Трохи відпочив від поїздки на Майдан, тепер можна поділитися враженнями і думками.
По-перше, хочу всіх привітати – МАЙДАН ПЕРЕМІГ! Це факт незаперечний. Ми вистояли і перемогли! Як би не розвивалися події дальше, майданівцям вдалося переламати сценарії влади.
Ми перебороли під дзвони Михайлівського, під голос Руслани, під слова нашого гімну тієї жахдивої ночі страх! Це фантастично бачити і спілкуватися (та просто бути поруч) з людьми, у яких немає страху!
Народ перестав боятися і почав висміювати тих, хто намагається залякати.
Стільки шедеврів сатиричної і гумористичної творчості, як тепер красується на Майдані і Хрещатику, я ще не бачив! Сміючись людство прощається зі своїм минулим.
По-друге, українці найкраща нація. Хто мені скаже, що ми хитрі, жадні, недолугі, просто плюну у вічі або дам ляпаса.
Це треба бачити, скільки продуктів, медикаментів, речей люди за свій кошт звезли сюди зі всієї України. Мішки картоплі, буряка, моркви, яблук. Стоси консерв. Мед, варення, домашні закрутки. Ні одна партія, ні один фонд Сороса не змогли б організувати таке постачання.
Фантастичні киянки і кияни (особливий низький уклін вам і подяка), котрі серед ночі приносять, привозять і роздають на Майдані гарячий чай з лимоном, запашну каву, коли о четвертій ранку тебе пригощають зовсім незнайомі люди тією мандаринкою… І смак у неї абсолютно особливий.
Ми щирі, ми добрі, ми чуйні. Ми не за гроші, і не за наказом здатні творити добро і сіяти навколо любов!
На Майдані я раптом чітко усвідомив, що ми переросли владу і усі державні інституції. Всього за декілька тижнів Майдан чітко структурувався і став єдиним живим організмом.
Українство Майдану на голову переросло не тільки чинну владу, але й опозиційних політиків. І в цьому ще одна перемога!
По-третє, як на мою думку, те, що ми переросли наш політикум має величезий потенціал і величезний ризик.
Стійке моє внутрішнє враження, яке виникло на майдані, що і влада і опозиція не знає, що далі робити з усіма цими людьми, які за велінням серця (вибачте за високопарність) зібрались тут.
Не дай нам Бог, дозволи комусь нашими діями виторгувати собі тепленьке крісло. Після цього Майдану мають змінитися не обличчя при владі, а сама сутність влади. Мусять докорінно змінитися правила суспільного життя!

Олег Сорока

Коментарі вимкнені.