Правий Сектор – громадяни іншої України

“Галицька дефіляда” за актуальністю і масовістю перевершила Віче, організоване Правим Сектором по гарячих слідах вбивства в Мукачевому.
Підкреслюю, що не маю на меті трактування заходу, як бенкет під час чуми. Так: співпало просто.
Нічого дивного. Надто далекі відголоси війни для Файного міста, надто безпечна і ілюзорна атмосфера на вулицях. Навіть, велика кількість людей в камуфляжах не викликає відчуття тривоги.
Плюс – свято. Петри, Петровичі і т.д… Життя триває. Люди хочуть хліба і видовищ.
Проте !
За цю ось ілюзію замирення і штилю щодня віддають свої життя бійці на передовій. То – далеко. То – Донбас. Зрештою, в нашому військкоматі можна “повирішувати” все і уникнути мобілізації.Можна існувати спокійно далі.
Люди вже звикли до дуалістики, до подвійних стандартів і подвійного дна у всьому. Тішаться тим, що є, чимось або кимось ,захоплюються, мріють, люблять, народжують …
Ті, кого вчора вбили в Мукачевому, теж хотіли жити, любити, народити. Але…
Вони хотіли цього в іншій державі. Отій, перспективою котрої нам тішать вуха, тій, де працюють закони і влада відповідальна перед громадянами.
Саме так : вони хотіли жити в державі, де точку зору не потрібно відстоювати з автоматом, а аргументи в дискусії наводити гранотометом.
Але… Рік тому 54 % громадян зупинили війну, деолігархізували країну, побороли корупцію і подолали кримінал.
Тому вчора в Мукачевому поруч з міліцією і “людьми в цивільному”, озброєні тим, чого бракує на передовій, стояли в спортивних штанях і кепчиках, з важкою зброєю,- не тітушки, не бандити, не бойовики з особистої армії чи то Балоги, чи Леня, чи самого Медведчука, а дуже законослухняні громадяни суверенної України.
О, так: вони громадяни тої України, де кожен має право на носіння зброї. Ну, так – на крупнокаліберний кулемет теж.
А от бійці Правого Сектору такого права не мають. Вони – громадяни іншої України. Тої, котру ще треба здобувати. В їхній Україні процвітає корупція, контрабанда і злочинність. В їхній Україні йде війна. Гарантована Мінськими Угодами на догоду тим, хто курує і кришує незаконні бізнеси, обіг наркотиків і контрабанду.
Бійці ПС загинули вчора від рук оцих , бл@ть, “законослухняних осіб”, кришованих міліцією.
Рік висить в повітрі меседж про те, що “ось прийдуть ті, з передової і…” Це щось схоже з тим, що: прийде брат з Армії і натовче писок хулігану.
Насправді, як виявилось, люди не готові до такого вирішення і биття писків. Людям хочеться миру і спокою. За всяку ціну.
Ну, загинули. Ну, і що ж – війна. А чого вони, взагалі, туди попхались? На то ж є міліція і Арсен Борисович Аваков. І ще є Гарант Конституції, за котрого, власне, і скинулись голосами оті 54% громадян .
Ні, троха мешканців Файного міста, таки, на Віче прийшло. Поговорили, засудили, покричали, вигавкали нерви. Тепер всі чекають. І не лише в Тернополі.
Правий Сектор – наказів командування, правоохоронці – продовження пікетів, а громадяни – з моря погоди.
На морі, мабуть, добре. У Файному – “Галицька дефіляда”. В Мукачевому – спекотно і пахне смаленим.
А на Київ з Полтави вирушила військова техніка, котрої так бракує на передовій. І в доповнення до неї з Харкова, як у добрі старі майданні часи, – спецпризначенці МВС.
А що? Історія ж рухається по спіралі. От витки і співпали. А ще кажуть, що двічі в одну річку не ввійдеш…

Дзвінка Торохтушко

-1 thoughts on “Правий Сектор – громадяни іншої України

  • 23:21 | 12.07.2015 о 23:21
    Permalink

    Тебе что евреи в суп насрали? Или ты плохой танцор и тебе яйца мешают? Є бажання працювати на державу, тобі не дають красти? Візьми ак і забери. Ти ж бильш нічого не вмієшь напевно тому що невчився, тому що мріяв заняти місце тих євреїв? Пока такие как ты тут живут – пока мы все в заднице. Ты живешь плохо не из-за евреев, а из-за того что ни хрена не умеешь.

Коментарі вимкнені.