Тернопільський війт Сергій Надал не любить людей з обмеженими можливостями

У Канаді добре. Настільки, що їх уряд може дозволити собі оплачувати рейтингові опитування стосовно українських міст. Свої проблеми вони вирішили практично всі, тому поцікавилися у соціологічної групи «Рейтинг» чи задоволені тернополяни війтом.
І 13 відсотків опитаних відповіли, що дуже, а ще 52, що швидше задоволені. Щоб цифри ці не дуже лякали, варто зазначити, що опитали всього 800 чоловік. З них 20 відсотків швидше незадоволені Сергієм Віталійовичем, 7 – ну дуже незадоволені. А ще 4 можна лише позаздрити – вони взагалі нічого не відають про його діяльність. А що у файному місті є ще й міська рада –
вперше почули 15 відсотків опитаних. І так само, як війтом, 7 відсотків дуже не задоволені її діяльністю, 28 швидше незадоволені, 40 швидше задоволені і лише 5 відсотків отримують від діяльності міської ради повне задоволення.
Але канадців цікавило не лише ставлення містян до війта. Ще їх чомусь зацікавило, як воно у файному місті з корупцією. 3 відсотки почухали потилицю і відповіли, що їм важко щось сказати з цього приводу. 2 відсотки вирішили, що корупція на теренах Тернополя – це зовсім не проблема. Побутує думка, що ці два відсотки – працівники міської ради. Майже чверть респондентів прийшли до висновку, що це таки проблема. А 70% вважають корупцію у місті суттєвою проблемою. До речі минулоріч так вважали на 4 відсотки менше.
Не лише корупцією славиться наш край. Є у нас ще й кумівство. І все ті ж два відсотки вважають, що це не проблема. 31 – швидше проблема, а 60, що проблема – ще й яка.
Чверть опитаних думають, що війт тільки те й робить, що з корупцією бореться. 51 відсоток думають, що він її очолює. Всі, що залишилися, не знають що думати з цього приводу.
Притому майже 500 опитаних давали хабар протягом останнього року.
У 60 відсотків респондентів матеріальне становище сім’ї погіршилося; у 37 трішки покращилося, а у тих 2, що не вважають корупцію проблемою, покращилося суттєво.
А як у вас там з благоустроєм? – поцікавилися канадці. Ну хоча б з тротуарами як? Бо про бруківку тернопільську ледь не в три ряди кладену вже по всьому світові легенди ходять. І тут тернополяни показали своє справжнє нутро. Лише 2 відсотки, все ті ж 2 відсотки, вважають, що відмінно. 23, що добре, 48 середньо, 21 – погано і 6, що жахливо. Дивні люди – їм би хотілося, щоб тротуари були червоними килимовими доріжками встелені. Так нема поки що в родині у Надала заводика з виготовлення килимів, як тільки з’явиться так і доріжки по всіх вулицях будуть. А поки що доведеться радіти бруківці. Бо заводик з її виготовлення таки сімейний.
А ще їх чомусь зацікавило, як Сергій Віталійович ставиться до потреб людей з обмеженими можливостями. І тут стався справжній конфуз – ніхто, навіть оті 2 відсотки не сказали, що відмінно. 5 вважають, що добре, 24 – середньо, 48 – погано і 16, що жахливо.
– Ну а взагалі потреби людей ваш війт вирішує?, – ледь не закричали канадці. 80 чоловік відповіли, що нічого про таке не чули. 216 вважають, що таки переймається не лише своїми проблемами, а ще й тернополян. 512 опитаних думають, що Сергій Віталійович егоїст і думає виключно про себе.
Підсумовуючи, варто зауважити, що 504 респонденти війтом більш-менш задоволені. У той же час майже така ж кількість опитаних вважає, що він їх проблемами не переймається. Як бачимо, тернополяни люблять Сергія Віталійовича більше, ніж він їх. Але з великою любов’ю завжди так – вона не розділена.
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.