Що приготувати з лаваша?
Кожен лист тонкого лаваша змастити незначною кількістю майонезу, посипати тертим сиром сиром, порізаними маслинами. Можна ще додати бринзи.
Скласти один на один листи лаваша з начинкою і на 10 хв в духовку.
2. Сир і зелень
Сир Сулугуні натерти на грубій терці, покришити на лист лаваша і поипати великою кількістю зелені (кріп,петрушка). За бажанням можна додати ковбасу. Загорнути начинку в лаваш, і покласти в сковорідку на малесенький вогонь, щоб сир розплавився.
На 4 листка лаваша – брати не менше 500 г сиру.
3. Запіканка
На велику бляшку викласти лаваші так, щоб вони повністю закрили бляшку. Тоненько по них “настругати” масла, посипати домашнім сиром і подрібненою зеленню. Окремо збити 8 яєць, додати до них стакан сметани і стакан кефіру. Половиною яєчної суміші залити сир,трішки підсолити і накрити зверху лавашами, потім другий шар сиру і яєчної суміші, накрити знову лавашами, посипати твердим сиром і в духовку.
4. Лаваш з плавленим сирком
На один лист лаваша потерти на дрібній терці 2 плавлені сирка, 2 зубці часнику, 2-3 ложки майонезу, все перемішати, викласти на лист лаваша, зверху посипати дрібно порізаними зеленим кропчиком і зеленою цибулькою. Згорнути рулетиком і в холодильник на 1-2 год. Далі розрізати і їсти.
5. З перцем
250-300 грн творогу, 2 зубці часнику, кілька ложок майонезу або сметани. Все це збити в блендері, викладати на лист лаваша, зверху по начинці покласти листя зеленого салату, по салату по самому краю лаваша викласти перець свіжий, порізаний на скибки. Закрутити так, щоб перець був посередині.
6. З крабовими паличками
4 листи лаваша, крабові палички – 250г, яйця – 2 шт, плавлений сирок або твердий сир – 100г, майонез – 200г, зелена цибуля/кріп.
Палички, яйця і сир потерти на тертці, додати туди дрібно порізаний кріп, все перемішати. Перший лаваш змастити майонезом, зверху викласти суміш, накрити другим лавашем – так само майонез і зверху суміш, накрити третім – за тією ж схемою, четвертий – те ж. Загорнути – і в холод!
7. Бурітос
листок лаваша поділити на 2 частини (вийде 2 бурітоси). На половину покласти пластинку твердого жовтого сиру типу голандського, на сир – начинку: порізаний кубіками помідор, варене яйце, цибульку, солодкий перець, приправа, яка в хаті є – можна каррі, можна прованські трави або щось таке. Це все завернути рулетиком, але щоб вся начинка була закрита, щоб з боків не вивалювалося. Скласти на бляшку і в духовку, поки не підрум’яняться. Лаваш робиться твердим і хрустким, сир топиться.
Всередину можна класти абсолютно все, що хочете. Тут основне – намотка.
8. Солодкий рецепт
На лаваш помастити йогурт, порізати яблучка кружальцями, додати кориці, меду. Загорнути і в духовку на 20 хв (проткнути, головне щоб яблучко спеклося).
Коментарі вимкнені.