15 липня від Катедри вирушить колона до Зарваниці

Близько 100 тис. паломників очікують на прощу в Зарваниці. Про це повідомив, під час засідання організаційного комітету з питань проведення Всеукраїнської прощі до Зарваницького Марійського духовного центру (с.Зарваниця Теребовлянського району Тернопільської обл.) єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

Паломництво триватиме з 15 по 17 липня, а основна його частина припадає на суботу-неділю, коли на Чудотворному місці зберуться прочани з різних куточків України, а також з-за кордону.

Під час засідання було повідомлено, що у п’ятницю, 15 липня, від Кафедрального собору УГКЦ в Тернополі, вирушить піша колона прочан (1 – 1,5 тис. осіб).

Впродовж руху паломників, їх супроводжуватимуть машини Державтоінспекції та швидкої допомоги.

На маршрутах руху прочан будуть діяти в посиленому режимі медичні пункти, розташовані у стаціонарних медустановах відповідних сіл та селищ.

Також, на маршрутах, які ведуть в Зарваницю, управляння у справах сім’ї та молоді ОДА забезпечить роботу волонтерських загонів.

У спеціальних наметах паломники зможуть безкоштовно отримати бутильовану воду, довідкову інформацію тощо. Загалом, до роботи таких пунктів буде задіяно понад 60 молодих людей.

Ведуться роботи й щодо впорядкування шляхів, якими рухатимуться учасники та гості прощі. На під’їздах до Зарваниці буде облаштовано стоянки для автотранспорту, якого в ці дні очікується особливо велика кількість.

Впорядкують і місця зупинки автобусів вздовж маршрутів, які ведуть до Марійського центру.

Санітарно-епідеміологічна служба доповіла, що особливу увагу буде приділено санітарному стану точок, в яких здійснюватиметься продаж харчів для паломників.

Загалом ж у самій Зарваниці працюватимуть польові кухні, де учасники прощі зможуть отримати перекуску та чай. Забезпечать роботу цих пунктів харчування військові кухарі, а також фахівців МНС та МВС.

З метою забезпечення людей нічлігом у Зарваниці буде встановлено 7 військових наметів.

Допоможуть й в облаштуванні Співочого поля – оновлять дерев’яні настили для сидіння на глядацьких трибунах.

 

 

Коментарі вимкнені.