“16 днів проти насильства” проведе Тернопіль з усім світом разом (Програма заходів)

Сьогодні у Тернополі стартує міжнародна Акція «16 днів проти насильства». Проводиться вона під егідою Організації Об’єднаних націй в період з 25 листопада по 10 грудня.

Ініціаторами долучення Тернополя до кампанії “16 днів проти насильства”, яка проводиться по всьому світу в більш ніж 153 країнах, стали: ТОГО “Центр щасливого Батьківства та Материнства”, вагітні жінки проекту Карітас від УГКЦ “Школа щасливого материнства св.АННИ”, учасники форуму mamusi. Таким чином вони кидають виклик стереотипам, котрі що склалися в суспільстві стосовно жінок.

Початок акції саме сьогодні є символічним, адже 25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок (Згідно Резолюції Генеральної Асамблеї ООН, 1981 р.). А завершується саме 10 грудня, тому що тоді – Міжнародний день захисту прав людини, і народи всього світу святкують прийняття в 1948 році Всесвітньої декларації прав людини. Цими датами організатори акції в Тернополі підкреслюють символічний зв’язок між насильством проти жінок і порушенням прав людини.

Для здійснення стратегії, що закликає до зменшення та викорінення всіх форм насильства щодо жінок і дівчат, учасники акції ставлять наступні цілі:
· Підвищити обізнаність людей з проблеми на місцевому рівні;
· Посилити роботу з профілактики, зменшення та викорінення випадків насильства на місцях;
· Здійснити діалог і обмін думками та стратегіями; обмін досвідом, обговорення.

У рамках Акції «16 днів проти насильства» планується:

– На форумі Школи щасливого материнства провести опитування, яке допоможе врахувати рівень розуміння і сприйняття інформації з питань насильства в суспільстві і торгівлі людьми, проаналізувати ставлення до проблеми серед українок місцевого регіону.

-Активісти ТОГО “Центр щасливого Батьківства та Материнства” зустрінуться, обговорять та проконсультують усіх бажаючих і потребуючих в питаннях насилля в сім’ї, суспільсьтві,  тощо.

-обговорити проблему насильства в ЗМІ (виступи по радіо, телебаченні, статті).

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ:

1 грудня 12.00-13.30

Тренінг “Лабораторія успіху. Я-жінка. Моє призначення: любов і щастя”. Лікар-психотерапевт Марія Хомів (приміщення Школи щасливого материнства св.Анни, вул.Федьковича, 16). тренінг відбувається в рамках курсу нової програми школи для вагітних і мам після пологів “Майстерня сімейної радості”.

2 грудня 12.00

Долучення до всеукраїнського проекту “Тільки машини на запчастини”. В рамках даного заходу відбудеться автопробіг, а також пропагуватимуть протидію торгівлі людськими органами (біля Тернопільського драматичного таетру ім.Т.Г.Шевченка)

3 грудня 10.30-12.00

Мама п’ятьох дітей, волонтер Наталя, поділиться своїм досвідом на тему “Кожна хвороба- стимул до навернення до Бога. Алкоголізм чоловіка і життя разом” (приміщення ТОГО “Центр щасливого Батьківства та Материнства”, в ТРЦ “Подоляни”, 1 поверх, навпроти піцерії “Папероні”)

5 грудня 16.00-17.00

Священик Катедрального собору м.Тернополя, о.Мартин Хомів, проведе зустріч “Сім”я в насильстві: брак справжньої любові” (приміщення ТОГО “Центр щасливого Батьківства та Материнства”, в ТРЦ “Подоляни”, 1 поверх, навпроти піцерії “Папероні”)

6 грудня 16.00-18.00

Зустріч- консультація адміністратора і старшого консультанта Національної лінії протидіїі торгівлі людьми і протидії міграції Оксани Шлюсар та Зоряни Філюк (приміщення ТОГО “Центр щасливого Батьківства та Материнства”, в ТРЦ “Подоляни”, 1 поверх, навпроти піцерії “Папероні”)

10 грудня 12.00-15.00

Лекція “Психологічне насильство. Особливості жінок- жертв насильства і чоловіків-кривдників. Пошук і відкриття ресурсів жертовних осіб”. Лікар-психотерапевт Марія Хомів (приміщення ТОГО “Центр щасливого Батьківства та Материнства”, в ТРЦ “Подоляни”, 1 поверх, навпроти піцерії “Папероні”)

Організатори запрошують усіх брати активну участь в акції «16 днів проти насильства» для попередження насильства і дискримінації щодо жінок та дітей. Також закликають ділитися своїми пропозиціями та зауваженнями і запрошують до співпраці. Контактний телефон: 42-48-70, 067-999-84-52

Коментарі вимкнені.