Через Євро-2012 шкільні канікули наступного року будуть довшими

Завдяки футбольному чемпіонату наступного року збільшаться канікули у школярів і студентів, пише “Сeгодня”.

Нагадаємо, Євро-2012 пройде з 8 червня по 1 липня. Згідно з рішенням Міносвіти, наступного року школярі підуть на канікули ще до початку ЧЄ. Незалежне тестування почнеться 14 травня і закінчиться 7 червня (цього року тести продовжаться з 2 по 24 червня). Швидше за все, останній дзвінок у школах пройде 25 травня (цього року – 27 травня), тобто в середині тестування. “Плануємо призначити першими ті тести, куди реєструватиметься найменше число чоловік, а після 25 травня – обов’язкові для всіх (зараз це українська мова і література, а також на вибір – історія або математика. – авт.). Майбутні абітурієнти встигнуть і підготуватися, і погуляти на шкільному святі”, – розповіли в Міносвіти. А ось на вступній кампанії футбол практично не відіб’ється. Цього року вона починається 1 липня. А оскільки у 2012-му на цю дату запланований фінальний матч, то документи вузи почнуть приймати наступного дня – 2 липня.

Літні канікули у студентів почнуться з 6 червня (зазвичай з 25 червня). До цього часу вони складуть всі іспити і отримають дипломи. Крім того, студенти гуртожитків, в які планують поселяти уболівальників, повинні будуть до 8 червня (початок ЧЄ) виїхати з кімнат.

До речі, зараз в інтернеті розповсюджуються чутки, що нібито через Євро і зрушення навчального графіка новий навчальний рік у 2012 році почнеться ще у серпні. Проте в МОН запевняють: школярі і студенти сядуть за парти, як завжди, – 1 вересня. Яким чином вдасться в скорочені терміни пройти всю програму, поки не вирішили.

Коментарі вимкнені.